Cultura 31/10/2022

El premi Ullastre 2022 del Menorca Doc Fest recau en el curtmetratge 'Hardcore'

El jurat valora el curt pel seu rigor i coherència formal en relació amb la temàtica tractada

Iván Martín
1 min
Macià Florit i Ariadna Ribas anuncien el guanyador Adán Aliaga, a la pantalla.

MAÓEl premi Ullastre 2022 al millor curtmetratge documental del Menorca Doc Fest ha estat per a 'Hardcore', d'Adán Aliaga. Un treball que explica la vida de Rafa, que viu postrat al llit des de fa més de quinze anys. Passa el temps component música hardcore i escoltant vídeos sobre taoisme, i des de fa anys els dolors són tan insuportables que pensa seriosament a demanar la mort assistida.

El jurat format per l'Ariadna Ribas (muntadora cinematogràfica), el cineasta menorquí Macià Florit i el promotor de festivals Javier Múñiz han premiat aquesta peça destacant la gran qualitat de les dotze pel·lícules finalistes i decantant-se per aquest curtmetratge pel seu rigor i coherència formal en relació amb la temàtica tractada, perquè elabora un retrat de personatge cru i vitalista, que sorprèn per la seva originalitat a l'hora de mostrar el seu dia a dia, i per la seva capacitat de commoure.

El Menorca Doc Fest té el patrocini de la Fundació Foment de Turisme de Menorca, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Consell Insular de Menorca i entitats col·laboradores i marques comercials que donen suport a premis i projectes concrets en el marc del festival.

stats