Cultura 27/12/2021

El PP reclama al Consell que obri al públic la biblioteca del monestir de la Real

Els populars han criticat que el Pacte a la institució insular no ha complert el conveni que preveia posar en marxa el recinte

ARA Balears
1 min
La  biblioteca del monestir de la Real es troba abandonada

PalmaEl PP ha reclamat aquest dilluns al Consell de Mallorca que "compleixi amb el conveni signat fa dos anys" i que obri al públic la biblioteca del monestir de la Real de Palma, segons ha explicat el portaveu dels populars a la institució insular, Llorenç Galmés.

La signatura del conveni comprometia el Consell a digitalitzar, organitzar i catalogar el fons documental i bibliogràfic de la biblioteca, així com dotar-la de personal i fer-ne promoció, segons ha informat el partit en un comunicat.

"Titulars i promeses incomplertes posen de manifest que la cultura de Mallorca amb el Pacte d'esquerres no està segura", ha criticat Galmés des del mateix monestir, que ha visitat juntament amb la consellera insular del PP Antonia Roca.

El portaveu ha comentat que els populars presentaran una moció en el pròxim ple de gener del Consell demanant que es pugui anar a la biblioteca. "Instarem l'equip de govern que signi un nou conveni i compleixi amb les seves obligacions", ha afegit. "És una llàstima que els mallorquins no coneguin les joies que amaga aquesta biblioteca per la mala gestió de la presidenta Cladera", ha conclòs Galmés.

Fonts del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell han explicat a l'ARA Balears que han estudiat les actuacions necessàries i possibles per a col·laborar amb la Congregació dels Missioners dels Sagrats Cors (propietària de la biblioteca), que ha de venir a bé les fórmules proposades per la institució insular. 

stats