Cultura 17/05/2021

Què pots fer el Dia internacional dels Museus a les Balears?

Els espais de Palma i de la Part Forana han organitzat activitats des d'aquest dimarts i fins el cap de setmana

ARA Balears
4 min
Es Baluard

PalmaCada 18 de maig se celebra el Dia internacional dels museus. Per això, encara que sigui amb mesures de seguretat i amb aforaments reduïts, diferents espais de Palma i de la Part Forana han organitzat per aquest dimarts, i també per al cap de setmana, activitats per a públic de totes les edats.

Es Baluard Museu

Es Baluard Museu presentarà la doble publicació sobre l’artista eivissenc Rafael Tur Costa (1927 – 2020), que inclou el catàleg de l’exposició La llum del fragment i la reedició de les seves memòries Un al·lot eivissenc a la Guerra Civil. Es tracta d’una publicació coproduïda amb la Conselleria de Fons Europeus i Cultura del Govern i l’Institut Ramon Llull. Serà a les 18.00 hores. 

Fundació Miró Mallorca

A la Fundació Miró Mallorca ho celebraran amb un concert. Serà a les 16 hores, i actuarà el quintet de saxòfons de SimfoVents: Javier Bonet Guerrero (saxòfon soprano), Fran Català Navarro (saxòfon alt), Víctor José Martínez Ciscar (saxòfon alt), Pablo León Candela (saxòfon tenor) i Antonio Ríos Balbuena (saxòfon baríton). 

A més, tothom qui vulgui podrà visitar de forma gratuïta els tallers de creació de Joan Miró, el Taller Sert i Son Boter, així com l’exposició Miró, que actualment s’exhibeix a l’Edifici Moneo.

Museu de Mallorca

El Museu de Mallorca tindrà l'entrada lliure de 9 a 14 hores. A les 12 s'hi farà una visita guiada a l’exposició permanent. Ja el capvespre, a les 18.30 h, hi haurà la presentació del llibre En torno a la Historia de las Españas. De la Baja Edad Media a la Contemporaneidad, a càrrec de la Reial Acadèmia Mallorquina d’Estudis Històrics. També es farà un homenatge a l’il·lustre acadèmic Dr. Luís Suárez.

A les vuit de l'horabaixa hi haurà el concert de músiques del Renaixement i el Barroc Aurora i crepuscle, a càrrec de Solnegre, que ha desenvolupat un programa expressament per aquesta jornada. Hi haurà soprano, viola de gamba i viola de mà.

Les activitats són totes gratuïtes, però fa falta reservar entrades (971 177 838 o museudemallorca@dgcultur.caib.es).

Can Balaguer

A partir de dimarts, dia 18 de maig, i fins diumenge es podrà veure l'exposició permanent La casa possible. Interiors domèstics a Palma 1700-1950 (de dimarts a dissabte, de 10 a 19 hores; diumenge, d’11 a 14). A més, el dia de la inauguració hi haurà concert de Simfovents a les 18 hores. L'entrada és gratuïta, però la cabuda limitada (s'ha de reservar a palmacultura.koobin.cat).

Museu Marítim de Mallorca

L'exposició Mestres d’aixa de butxaca es podrà veure de manera gratuïta de dimarts a dissabte, d’11 a 14 h i de 18 a 20 h, i diumenge, de 10 a 14 h, al Centre Cultural ses Voltes.

Centre Krekovic

Al centre Krekovic s'hi podran veure gratuïtament les exposicions Pintors d’adopció a la col·lecció del Consell de Mallorca i Montepío del Arrabal.

CaixaForum Palma

Dimarts, 18 de maig, entrada i visita comentada gratuïta a l’exposició Non Finito. L’art de l’inacabat, a les 18 h (castellà).

Museu d'art sacre de Mallorca

A les 18 hores hi haurà una conferència: La història desconeguda del Museu d’Art Sacre de Mallorca. L'impartirà la Dra. Mercè Gambús, professora d’història de l’art de la UIB i directora de la Càtedra Seu de Mallorca. Per assistir-hi presencialment, s’ha de reservar plaça (masm@catedraldemallorca.org). També es pot seguir en línia a través de l'enllaç que es comparteixi a través de les xarxes socials del Museu.

Museu de Menorca

Conferència en línia aquest dimecres, 19 de maig, a càrrec de Rafael Rodríguez, arqueòleg de la Diputació de Pontevedra. Parlarà d'una destral ben atípica, de bronze, datada entre el 1400-1300 aC, procedent del talaiot de Sant Llorenç (Llucalari, Alaior). Una destral gallega a la Menorca prehistòrica? és el títol de l'acte. Serà a les 19.30 hores.⁣⁣ L'activitat és gratuïta, però cal confirmar assistència a través de la web (www.museudemenorca.com⁣⁣⁣) o telefonant al 971 350 955.⁣

Museu d'Art Contemporani d'Eivissa

Dimarts 18 de maig, a les 19.00 h, al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa es farà la presentació del llibre d'Enrique Juncosa, Estrella Rota, a càrrec de José Carlos Llop.

Activitats a la Part Forana el cap de setmana

Museu del calçat i de la indústria d'Inca

Aquest dimarts es presentaran les primeres audioguies dramatitzades del museu. Es faran dues sessions perquè la gent pugui descobrir l'espai d'una manera més especial. La primera serà a les 18 hores i la segona a les 19 hores. Cal reservar entrada.

Dijous es presentarà l'exposició Un objecte, tres visions. Museu virtual d'integració a les 19 hores.

Museu de Pollença

Dissabte 22 de maig el Museu de Pollença tindrà obert de manera gratuïta de les 12.00 a les 13.00h. A les 11 s'hi farà un taller d’art familiar (inscripcions al 971 531 166 i a museu@ajpollenca.net).

Casa Llorenç Villalonga de Binissalem

A partir de les 11.30 de dissabte hi haurà un conte-teatre, amb Mònica Fiol i Maria Rosselló; a les 12.15 h la presentació de novetats poètiques i a les 13.15 h hi haurà concert de Jansky Electroverse, amb Laia MaLo i Jaume Reus. Hi haurà també paradeta de la llibreria Espiral i Tast de Vins-Wine Days Do Binissalem i Laccao. Cal reservar entrada a info@mallorcaliteraria.cat.

Museu de la paraula. Casa Pare Ginard de Sant Joan

Divendres 21 de maig, a les 18 h, es presentarà al pati de s’Escorxador de Sant Joan el conte Mare, d’on venen els infants?, a càrrec de l’autora Caterina Valriu i de l’il·lustrador Toni Galmés.

Fundació Jardí Botànic de Sóller. Museu Balear de Ciències Naturals.

Dissabte 22 de maig, a les 17.30 h, hi haurà una visita guiada teatralitzada, a càrrec de l'humorista Xavi Canyelles. L'entrada costa 10 euros.

stats