ART
Cultura 25/10/2017

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes

L'exposició 'Racons predilectes' s'inaugura aquest dijous, 26 d'octubre, al CaixaFòrum de Palma

Margalida Mateu
1 min
Paisatge d'Anglada-Camarasa.

PalmaEls paisatges d'Anglada-Camarasa s'instal·len a partir d'aquest dijous al CaixaFòrum de Palma. La mirada de l'artista captà els capvespres dels lledoners de Bóquer, de la finca de Son March, de Formentor, de la Fortalesa i de la Victòria, que són presents en una nova mostra titulada 'Racons predilectes'.

Les obres exposades les pintà Anglada-Camarasa entre els anys 1915 i 1935 i durant bona part de la seva estada a Pollença. Formen 'Racons predilectes' un total de 44 obres, 23 de les quals són de préstecs particulars, una fotografia, vuit dibuixos i 35 pintures que pertanyen a la col·lecció de la Caixa sobre Anglada-Camarasa.

Adelina del Carril a Formentor d'Anglada-Camarasa, 1920.

L'Obra Social la Caixa rememora amb aquesta mostra el discurs expositiu de l'espai que dedica de manera permanent a mostrar la col·lecció d'Anglada-Camarasa. Així, 'Racons predilectes' explora la presència del paisatge en l'obra del pintor.

La mostra "fa un passeig per alguns dels llocs que varen captivar el pintor, sobretot de Pollença, i també alguns quadres de París". Així ho han presentat aquest dimecres la directora de CaixaFòrum Palma, Margarita Pérez-Villegas, i la comissària i neta de l'artista, Sílvia Pizarro.

'Racons predilectes' conviu amb les dues peces permanents de gran format d'Anglada-Camarasa que presideixen la sala del Gran Hotel on estan exposades. L'exposició es podrà veure al CaixaFòrum Palma del 26 d'octubre de 2017 al 2 de setembre de 2018.

stats