Cultura 21/03/2018

Poesia arreu de les Illes amb motiu del Dia mundial de la poesia

Diferents entitats de Mallorca, Menorca i les Pitiüses han organitzat activitats especials

Ara Balears
2 min
Poesia arreu de les illes

PalmaAvui és el Dia mundial de la poesia, i com cada 21 de març, les diferents entitats de les Illes han organitzat activitats per retre homenatge al món de les lletres i compartir les lectures dels poetes més estimats i reconeguts.

Així, a Mallorca es realitzaran activitats com el Manacor poètic, organitzat conjuntament per l'entitat Manacor Poètic, la Institució Pública Antoni Maria Alcover i la revista 'CentxCent'. Es tracta d'un recorregut que anirà fent aturades a diferents punts, on es compartiran lectures i on també prendran part els Glosadors de Mallorca, Maribel Servera, Mateu 'Xurí' i Alícia Olivares. Començarà aquest dimecres a les 18 h a Món de Llibres, passant per Can Beia, Can Batliu, la cooperativa agrícola Simó Tort i els Pinsos Mascaró i fins a acabar a la posada de la família Santandreu Sureda.

A Palma, la Biblioteca Municipal Joan Alcover ha programat per avui també una lectura compartida de poemes que tindrà lloc de 19.30 a 20.30 h al Casal Joan Alcover. Allà es llegirà el fragment de 'Desglaç', de Maria-Mercè Marçal. Col·laboren amb la biblioteca l'Associació de Veïns de les Veles, AMADIP i el Casal de Dones.

Per a dissabte, 24 de març, la Conselleria de Cultura Participació i Esports ha programat la jornada 'Viu la Cultura' amb motiu de la inauguració de l'edifici de Ca n'Oleo. Allà es realitzaran activitats de glosats teatre o poesia durant tot el dia.

Tweet de la Conselleria CPE

A Menorca, la Biblioteca Pública de Maó durà a terme el recital poètic 'Deu dones en vers', en què les protagonistes seran deu poetesses menorquines, amb la qual cosa es reivindicarà també el Dia internacional de la dona treballadora, que tingué lloc el passat 8 de març.

Finalment a Formentera, s'espera la IV Trobada entre Illes de poesia. Es durà a terme avui a les 20.00 h a la biblioteca Marià Villangòmez de Sant Francesc Xavier. L'organitza l'Obra Cultural Balear (OCB) i hi participaran Bartomeu Ribes, Joan Ferrer, Nora Albert, Esteve Portas, Eva Tur, Pau Sarradell i Maria Teresa Ferrer.

stats