Cultura 12/04/2022

La plaça de l'Olivar acull la mostra 'Fotoperiodisme a Palma al segle XXI. De la Imatge a la Memòria'

Es fa un recorregut per algunes de les imatges que han marcat les dues darreres dècades a Ciutat

ARA Balears
2 min
La presentació de la mostra s'ha fet aquest dimarts a la plaça de l'Olivar de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts a la plaça de l'Olivar la mostra Fotoperiodisme a Palma al segle XXI. De la Imatge a la Memòria (2000- 2020), un recorregut per algunes de les imatges que han marcat les dues primeres dècades del segle. Cort ha informat que està impulsada per l'Associació de Fotoperiodistes de les Balears i ha estat coordinada per Anna Aguiló.

El recull de fotografies, que es podran veure a l'Olivar fins al 30 de maig, constitueix un relat sobre la memòria més recent de la ciutat i rememora algunes de les vivències que han marcat aquest temps. El Consistori ha assenyalat que les imatges donen la possibilitat als ciutadans de reflexionar sobre l'actualitat i la quotidianitat, i també sobre les situacions adverses que han hagut d'afrontar, com la pandèmia de covid-19.

"Hem fet una selecció de 27 imatges, i cal tenir en compte que són molts d'anys", ha explicat Bartolomé Ramon, de l'Associació de Fotoperiodistes, qui ha recordat que l'exposició està dedicada a Montse T. Díez (professional que va morir l'any 2017). "Agraïm a l'àrea d'Educació que hagi apostat pel fotoperiodisme, perquè avui dia és més necessari que mai. Som notaris de l'actualitat i això es pot veure ara amb la guerra d'Ucraïna: cal algú que documenti l'actualitat", ha afegit Ramon.

Per la seva banda, el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha apuntat que "és important apropar a la ciutadania l'exposició, per això és de carrer". D'altra banda, el batle de Palma, José Hila, ha agraït la feina dels fotoperiodistes: "El vostre dia és això: retratar les coses rellevants que passen. Les vostres imatges conformen la memòria col·lectiva de la nostra ciutat i la seva història", ha dit Hila.

L'Ajuntament ha exposat que a la mostra es podran veure fotografies de Jordi Avellà, Teresa Ayuga, Pere Bota, Guillem Bosch, Isaac Buj, Ismael Velázquez, Miquel Àngel Canyellas, Cati Cladera, Montserrat T. Díez (a qui està dedicada), Joan Lladó i Manu Mielnieziuk, entre d'altres.

stats