Cinema
Cultura 16/07/2014

Els nous films de Pedro Costa, Lav Diaz, Matías Piñeiro i Martín Rejtman, al Festival de Locarno

La producció catalana 'Antígona despierta', de Lupe Pérez García, participarà en nova secció Signs of Life

Ara
1 min

BarcelonaEl Festival de Locarno ha anunciat aquest dimecres la programació de la seva nova edició. Entre els aspirants a conquerir el Lleopard d'Or que l'any passat va endur-se Albert Serra amb 'Història de la meva mort' hi ha autors de prestigi cinèfil tan consolidat com el portuguès Pedro Costa, que presentarà 'Cavalo Dinheiro'; el filipí Lav Diaz, amb una nova obra de llarga durada ('From What Is Before', de 338 minuts); el francès Eugene Green ('La sapienza'), i els argentins Martín Rejtman ('Dos disparos') i Matías Piñeiro ('La princesa de Francia'), entre altres.

'Lucy', el 'thriller' futurista de Luc Besson protagonitzat per Scarlett Johansson, obrirà la secció no competitiva Piazza Grande, que també comptarà amb 'Geronimo', del francès Tony Gatlif; 'The hundred-foot journey', de Lasse Hallström, i 'Sils Maria', d'Olivier Assayas.

L'única producció catalana del festival serà 'Antígona despierta', de Lupe Pérez García, que participarà a la nova secció del festival Signs of Life. Pérez García és un realitzadora nascuda a Buenos Aires i establerta a Catalunya.

El Festival de Locarno se celebra del 6 al 16 d'agost a la ciutat suïssa i és un dels més antics i prestigiosos del món. Enguany se'n celebra la 67a edició, en què es retrà homenatge a figures del cinema com Víctor Erice –Lleopard d'Honor per la seva trajectòria–, Agnès Varda –Lleopard d'Or del festival– i Armin Mueller-Stahl –premi especial per la seva carrera–. Locarno també comptarà amb la presència d'actrius internacionals com Juliette Binoche –premi a l'excelència Moët & Chandon– i Mia Farrow, que recollirà el premi del Club Lleopard.

stats