Mallorca Live 2024
Cultura 20/12/2023

Pet Shop Boys, Aitana i Rels B, entre els primers confirmats del cartell del Mallorca Live 2024

El festival tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de juny de 2024 a Calvià

ARA Balears
2 min
WhatsApp Image 2023-05-19 at 02.16.54.jpeg

PalmaPet Shop Boys, Aitana, Rels B i Blondie són alguns dels primers artistes confirmats de la setena edició del Mallorca Live. Així, el festival torna amb la setena edició els dies 13, 14 i 15 de juny de 2024 a Calvià. Segons ha informat aquest dimecres l'organització, Pet Shop Boys participarà en aquesta edició del festival després que el 2020 s'hagués confirmat la seva presència i fos cancel·lat per la pandèmia.

Després d'haver llançat aquest 2023 el recopilatori SMASH - The Singles 1985-2020, el 15è àlbum de Pet Shop Boys veurà la llum el 2024, any en què es compliran quatre dècades de la publicació del primer single del grup. El duet britànic Underworld també serà un dels grups que participaran en aquesta edició. El seu reconeixement es va disparar el 1996 quan el seu himne atemporal Born Slippy (Nuxx) es va convertir en la banda sonora d'una generació en aparèixer a la pel·lícula Trainspotting. Per una altra banda, ens trobam amb dues institucions com els escocesos Belle & Sebastian amb el seu pop preciosista i el punk salvatge del nord-americà Jeff Rosenstock. Des d'Anglaterra arribaran l'agitat rap-punk de Sleaford Mods i les guitarres distorsionades de Shame.

La música de ball tindrà molts accents en aquesta edició i té entre els seus primers confirmats Chancha Vía Circuito, el projecte del productor argentí Pedro Canale en format b2b al costat del britànic assentat a l'Amèrica Llatina Robin Perkins, El Búho; el DJ i productor itinerant novaiorquès Nickodemus, pioner de la fusió global de ritmes, Omar Souleyman i la cúmbia psicodèlica dels mexicans Sonido Gallo Negro.

No Te Va Gustar, referent del rock de Riu de la Plata, vindrà a celebrar els seus 30 anys de carrera. El departament guitarrístic internacional es completa amb dues propostes emergents arribades des del Regne Unit, The K’s, i des d'Irlanda, Sprints. Gèneres assentats i nous fenòmens, artistes i bandes amb un nom propi... Tots tindran cabuda al Mallorca Live Festival. Aitana, convertida en tota una estrella del pop d'una nova generació i amb un Bernabéu esgotat en 72 hores; la reivindicació del rock d'uns Arde Bogotá en estat de gràcia; el pop-rock multitudinari de Dani Fernández i la història de l'indie espanyol que continuen escrivint formacions com Lori Meyers i Love of Lesbian. Les novetats arriben per tots els fronts amb la kinkidelia de Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, un nou punk de la mà de La Élite, la nova ona del pop amb Funzo & Baby Loud i la continuació de l'aventura conjunta de Zahara i Martí Perarnau, sota el nom de _juno.

Grups de les Balears

També hi trauran cap coneguts projectes de l'illa com Cabrón, el Caireo (des de Menorca), Caspary, Danïo, Guilli Wheel and the Waves, Maria Hein, Negre (banda guanyadora del concurs PopRock Palma 2023), The Ripples i Ultraviolet i les sessions d'Aina Losange i Groovert.

stats