Cultura 01/02/2015

Personalitats culturals, econòmiques i polítiques s'acomiaden de José Manuel Lara

Des de les 13 hores està oberta la capella ardent de l'editor i empresari català al tanatori de Sant Gervasi

Efe
2 min
Isidre Fainé, president de CaixaBank / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

BarcelonaLes nombroses personalitats que des de les 13 hores han acudit a la capella ardent de l'editor José Manuel Lara per donar el condol a la família han destacat avui la seva forta personalitat, compatible amb una gran cordialitat i sensibilitat, la seva capacitat empresarial i el seu fort compromís amb la democràcia.

Entre els primers a acudir al tanatori de Sant Gervasi de la capital catalana es trobava el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, qui ha declarat que Lara Bosch "va ser un gran emprenedor, amic dels seus amics, una gran persona i un gran espanyol".

"José Manuel Lara fill ha estat un digne continuador de l'obra, del caràcter i de la personalitat del seu pare", el fundador del Grupo Planeta, ha afegit el ministre.

La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha indicat que Lara "sempre ha estat un gran emprenedor i innovador", i ha volgut ressaltar que "va donar l'oportunitat de donar a conèixer molts escriptors catalans al voltant del món".

El diputat d'Unió Josep Sánchez Llibre ha manifestat que Lara va ser "una persona capaç de crear el hòlding empresarial familiar més gran a nivell cultural, editorial i de mitjans de comunicació, i un dels grans mecenes culturals de l'estat espanyol".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit per la seva banda que Lara "era un gran empresari i una persona de gran sensibilitat que ha contribuït a fer que Barcelona fos una de les capitals mundials de l'edició".

Iceta ha subratllat també que Lara "destacava per la seva sensibilitat cívica, respecte al pluralisme polític i el seu compromís amb la democràcia".

El periodista radiofònic Luis del Olmo ha manifestat que Lara era "un totterreny de tots els mitjans de comunicació, un bon gastrònom i una persona que es feia estimar", mentre que la també periodista Marta Robles ha dit que "era un gran editor, que ha donat suport a tots els escriptors, des del més petit fins al més gran".

El filòleg i membre del jurat del Premi Planeta Alberto Blecua ha assegurat que a Lara se "l'estimava molt, era un empresari extraordinari, una persona molt cordial i molt plana, que a més ha fet molt per la llengua espanyola".

L'hoteler i expresident del FC Barcelona Joan Gaspart ha declarat al seu torn que "se n'ha anat un gran amic, i com jo crec, seguirà vigilant-nos des del cel".

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha assenyalat que Lara "era un editor gegantí, un empresari emprenedor com pocs, que va considerar que el sector de l'edició és molt important per a un país. Va ser un innovador en totes les facetes en les quals va actuar".

stats