TEATRE
Cultura 07/12/2016

Us heu demanat mai per què 'Ningú no va als aniversaris a l'estiu'?

Lluki Portas i Diego Ingold reflexionen sobre l'obsessió de la permanència en una nova dramatúrgia al Principal

Margalida Mateu
2 min
Lluki Portas, Diego Ingold, Carlos Forteza i Rafel Febrer a la presentació de l'obra 'Perquè ningú no va als aniversaris a l'estiu?'

PalmaNous llenguatges per a la sala Petita del teatre Principal. Aquesta fou la categoria en la qual va ser elegida l'obra 'Ningú no va als aniversaris a l'estiu' de Lluki Portas i Diego Ingold.

"És el tercer títol de les coproduccions amb companyies o autors mallorquins que fa el teatre a la petita", ha assenyalat Carlos Forteza, director del Principal. "Aquesta fórmula permet treballar dignament als actors i dramaturgs sense haver de preocupar-nos si ens cau un botó de la camisa", ha manifestat Lluki Portas.

Un projecte que va iniciar l'actriu com a treball de final de màster d'espectacles al carrer de la Fira de Tàrrega i que ha esdevingut un procés creatiu i d'experimentació que planteja diferents temàtiques i interrogants, com per exemple: són superheroïnes aquelles que no són recordades el dia del seu aniversari? Què es fa amb tots els sandvitxos que no es mengen?

Aquesta obra rep l'assessorament de direcció d'Ernest Collado; l'escenografia és de Josep Orfila; el vestuari, de Pau Aulí; la il·luminació, de Rafel Febrer; els audiovisuals, dels Hermanos PicoHueso, i la producció, de Maria Capell.

Imatge promocional de ''Ningú no va als aniversaris a l'estiu?'

'Ningú va als aniversaris a l'estiu' és una festa en què amb teatre i vídeo es convida el públic a fer un 'collage', un joc entre la innocència, els problemes existencials i que proposa la participació del públic, assistent a la festa.

Les funcions al teatre Principal són dijous 8 i divendres 9 de desembre a les 20 h, però les entrades ja estan exhaurides. El 13 de gener serà al teatre d'Artà, sota la premissa que les coproduccions del Principal tinguin més recorregut.

stats