Música
Cultura 22/02/2024

Pau Debon: "Omplir l'Auditòrium tres dies seguits serà una fita que recordarem"

Les entrades per als tres concerts que Antònia Font oferirà la setmana que ve estan a punt d'exhaurir-se

2 min
La darrera aturada que ha fet la banda abans d'actuar a Palma va ser fa només unes setmanes al Palau de la Música de Barcelona

PalmaQue Antònia Font no hagués tocat mai a l’Auditòrium de Palma era una dada que podia sorprendre a més d’un. Que en fer-ho per primera vegada tinguin les entrades gairebé exhaurides per a tres concerts, però, no deu sorprendre ningú. A menys d’una setmana de la primera de les tres actuacions que hi oferiran en el marc de la seva nova gira per teatres i auditoris, queden escasses 120 entrades per al concert de dimecres dia 28, mentre que les dels dies 29 i 1 ja estan completament esgotades. 

“És una fita bonica”, reconeix el cantant Pau Debon, “perquè nosaltres sempre havíem anat al teatre Principal, i a l’Auditòrium, que és un lloc molt emblemàtic, encara no hi havíem tocat, i fer-ho així, omplint… serà una fita que recordarem”. I és que tres dies de concert a l’Auditòrium ple implica actuar davant més de 4.700 persones, una nova mostra de la bona resposta que ha donat el públic mallorquí al retorn del grup. Tanmateix, però, el sold out acompanya la majoria de concerts programats per a aquesta gira: ho va fer fa poc més d’una setmana al Palau de la Música de Barcelona i ho farà, per exemple, als concerts que oferiran el mes de maig a Vic. “La gent tenia ganes, igual que nosaltres, de més concerts i més música, però quan et planteges una gira mai no saps què passarà, sempre és una incògnita”, explica Debon. 

La qualitat del so en espais íntims

En tot cas, la voluntat d’engegar aquesta nova tongada de concerts a espais més íntims ha suposat que el grup retorni a un format que era l’habitual d’Antònia Font. “És el format en què ens sentim més a gust”, reconeix el cantant de la banda. “Jo, personalment, la relació que tenc amb la gent és una altra, els veig les cares i hi tenc una connexió molt més gran quan tocam en un teatre o un auditori. A més, pel que fa al so, en un gran escenari es perden molts de matisos, que són matisos que nosaltres treballam molt, tot i que guanyis en potència i adrenalina. Aquests espais més íntims permeten una altra qualitat de so”. 

Demanat per si ara que passaran per l’Auditòrium encara els quedarà qualque lloc pendent on tocar per primera vegada a Mallorca, Debon reconeix que li costa pensar un lloc on no hagin tocat. “Hem tocat per tot Mallorca, sobretot al principi… Però segur que hi ha qualque teatre o claustre, per exemple, on seria perfectament factible un concert d’aquest nou format… I s’hi podria fer, sí”. Queda dit. 

stats