Exposicions
Cultura 14/12/2022

'Una parcel·la obscura': una mostra sobre els efectes de la Guerra Civil al Llevant de Mallorca

El Centre Cultural Sa Nostra acull l'exposició de l'artista plàstica Catalina Julve, que ha articulat a través de la recerca i l'arxiu fotogràfic de la guerra i postguerra

ARA Balears
1 min
L'exposició es podrà visitar del 15 de desembre al 25 de febrer al Centre Cultural Sa Nostra.

PalmaUn recorregut de 30 peces, entre pintures, dibuixos i monotips de diferent format, dona forma a l'exposició Una parcel·la obscura. Policromia d'una rebel·lió, el nou projecte de l'artista plàstica Catalina Julve que aprofundeix en els efectes de la Guerra Civil al Llevant de Mallorca. La mostra s'inaugura aquest dijous, 15 de desembre, al Centre Cultural Sa Nostra de Palma, on es podrà visitar fins al 25 de febrer.

La proposta de l'artista s'articula a partir de la recerca i l'arxiu fotogràfic de la Guerra Civil i la postguerra a la comarca mallorquina. De fet, gran part de les peces de l'exposició varen ser concebudes en una residència a l'antiga escola del llogaret manacorí Son Negre. A més de la trentena de peces, hi ha una instal·lació a terra amb el seu espai sonor, una projecció i una vitrina horitzontal amb elements que fan d'introducció de la mostra.

Una parcel·la obscura continua la línia de pintura figurativa, realista i neoexpressionista que ha guiat la trajectòria de Julve. El muntatge al centre cultural combina la solitud d'una escola rural, la foscor d'una guerra, unes peces amb materials febles com el cartó, amb una fractura austera i emprant el non finito. Cal dir que el projecte va ser elegit per la Comissió de Projectes Expositius 2022.

stats