Un ferit lleu, parades destrossades i llibres mullats: els ruixats causen estralls per la Diada

La Guàrdia Urbana informa que a Barcelona la tempesta ha aixecat una carpa i ha colpejat diverses persones

2 min
Les restes de la carpa de la llibreria La Central a passeig de Gràcia amb Gran Via

BarcelonaA poc a poc es van coneixent els danys que han provocat la pedregada i el vent aquest matí i aquest migdia a les parades de Sant Jordi a Barcelona: el fort vent ha aixecat una carpa a Gran Via a passeig de Gràcia i ha colpejat vàries persones, una de les quals pateix ferides lleus, segons informa la Guàrdia Urbana. A la llibreria La Central han cancel·lat les signatures previstes per a aquesta tarda a la carpa de passeig de Gràcia amb Gran Via, que ha caigut a causa del vent i la pluja; sí que es mantenen les signatures previstes a la carpa de la Central a passeig de Gràcia amb el carrer Mallorca. "Està sent un caos total. Hauríem d'haver tingut un pla B i no el teníem. La majoria de carpes no estaven preparades. És perillós perquè algunes han volat", diu l'encarregada de comunicació de la llibreria, Núria Solsona. "Els llibres es mullen tots, potser hauríem d'haver cancel·lat", explica.

Espai precintat on hi havia parades, al passeig de Gràcia amb Gran Via

La tempesta ha afectat sobretot el tram de passeig de Gràcia amb Gran Via. En concret, les parades de La Central, la Llibreria Medios, Ferrándiz i una parada de l'Ajuntament. El vent ha alçat les teles i les estructures creant un efecte dominó. S'han tombat cinc parades, han colpejat diverses persones, una de les quals ha estat ferida de caràcter lleu.

Els paradistes han desmuntat per ordres de la Guàrdia Urbana, que ha precintat la zona. "És una llàstima però són coses de la feina", diu el llibreter de Medios. També s'han malmès desenes de llibres i lamenten que han perdut les vendes de tota la tarda, perquè no les han pogut fer.

A l'editorial Raig Verd el mal temps els ha bolcat la taula i s'ha emportat la carpa que els protegia. 12 metres de llibres, una 700 exemplars, han quedat "per llençar", tal com ha piulat l'editora Laura Huerga.

"L' afectació és dramàtica", adverteix el llibreter de Documenta Lluís Ruiz. "Va a tongades -explica-. La logística dels llibres està sent molt complicada. Les caixes amb llibres se'ns han mullat, molts llibres els hem pogut salvar. A la parada del costat venien roses i ha volat. Han desaparegut al migdia". En altres llibreries més es repeteix la situació: "La meitat dels llibres mullats", lamenta el llibreter de Santos Ochoa, Abraham Trujillo. "Veurem si l'assegurança ho cobreix i si les editorials ens ajuden. El temps que no hem pogut vendre també ens ha afectat".

stats