Cultura 26/08/2021

Palma tindrà el seu primer festival de circ aquest setembre

S'han programat fins a vuit espectacles de companyies de Mallorca per donar visibilitat al sector

2 min
Antoni Noguera, Miquel Àngel Contreras i Tina Codina, entre artistes circenses, a la presentació del cicle.

PalmaCiutat inaugurarà setembre amb un nou programa cultural, el I Cicle de Circ. Del 3 al 5 de setembre els teatres municipals i altres espais exteriors gaudiran d'espectacles de diferents companyies de circ de Mallorca. Es faran fins a vuit funcions a diferents indrets, i també hi haurà una exposició itinerant i col·lectiva de diferents obres dels socis i sòcies de l’Associació de Professionals de Circ de les Illes. Aquest primer cicle de circ, de fet, és una iniciativa de l'entitat. A partir d'un estudi sobre el pes de la programació del circ als teatres municipals, va veure que seria adequat ampliar l'oferta de l'Ajuntament de Palma en aquesta disciplina. Així ho han explicat avui el tinent de batle de Cultura, Antoni Noguera, i el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, en la roda de premsa de presentació d'aquest programa. Mari Paz Arango i Gràcia Moragues, en representació de l'Associació de Professionals del Circ de les Illes Balears, també hi han estat presents.

El cicle també inclou un taller de circ social per a 15 adolescents que es farà al barri de la Soledat en col·laboració amb la Fundació Patronat Obrer, en el marc dels convenis singulars signats per l’àrea de Benestar Social amb les entitats. El circ a les Balears és l'exposició col·lectiva de diferents obres dels socis i sòcies de l'Associació de Professionals de Circ de les Illes Balears. Es podrà veure als espais on esfaran els espectacles.

“Aquesta és una primera passa per dignificar el sector i feim feina amb vista a la inauguració de Can Ribas com un autèntic centre neuràlgic del circ”, ha dit Noguera. Per la seva banda, Arango ha explicat que el programa va començar a sorgir durant el confinament "per donar visibilitat a les companyies locals", i que estan "molt satisfets" de veure que, després d’un any i mig de feina, el cicle és "una realitat".

El passat mes de juliol s'iniciaren les obres de Can Ribas, un edifici industrial del segle XIX amb interès patrimonial i de gran rellevància per a la barriada de la Soledat. El termini d’execució de les obres d’adeqüació de l’edifici durarà uns 12 mesos.

Contreras ha remarcat que Cort treballen "braç a braç amb el sector per millorar l'oferta cultural de Palma", i que "és molt positiu" constatar que el sector s'hi està implicant i fent propostes. "Per a nosaltres és molt important continuar definint les polítiques culturals de la ciutat conjuntament, reforçant el teixit associatiu en benefici també de la ciutadania”.

Les entrades per als espectacles de tindran un preu anticipat de 10 euros i de 12 a taquilla. Els espectacles programats al Casal de Barri Joan Alcover seran gratuïts amb invitació prèvia.

I Cicle de Circ de Palma
  • DIVENDRES 3 DE SETEMBRE 19 hores 'Téntol', Manipulats (Mallorca) Teatre Municipal Xesc Forteza Espectacle per a públic familiar 21hores 'Lume', Cia. Du’K’tO (Mallorca-Catalunya) Ses Voltes
  • DISSABTE 4 DE SETEMBRE 11 hores 'Angus', Tiramilles (Mallorca) Teatre Municipal Catalina Valls 19 hores 'Poi', Cia. des Tro (Mallorca) Casal de Barri de Joan Alcover
  • DIUMENGE 5 DE SETEMBRE 11 hores 'Utopia', Clownomadas (Mallorca) Teatre Municipal Catalina Valls 18 hores 'Serenata Metropolitana', Cia. Mardelcirco, (Mallorca-Argentina) Casal de Barri de Joan Alcover Espectacle per a públic familiar 18 hores 'Yo y mi yo', Andy Hughues (Mallorca-Argentina) Casal de Barri de Joan Alcover 20 hores 'Àvol', Circ Bover (Mallorca) Teatre Municipal Xesc Forteza
stats