Cultura 13/01/2022

Palma s'omplirà de jazz entre el 4 i el 13 de febrer

Tornarà a fer-se el cicle Dones&Jazz a Can Balaguer, amb Marian Barahona, Carme Canela i Cristina Villalonga

ARA Balears
3 min
El grup Pep Garau Sextet, durant el concert en el Teatre del Mar en el marc del Palma Jazz Festival.

PalmaVermuts de jazz, concerts a l'aire lliure, homenatges i, un any més, el cicle Dones&Jazz a Can Balaguer. Aquestes, i altres, són algunes de les activitats que formen part del programa de la tercera edició del festival Jazz Palma, que es farà entre el 4 i el 13 de febrer. Les dones tornaran a tenir el seu espai amb tres concerts a Can Balaguer. Hi posaran veu les cantants Marian Barahona i Carme Canela, i la cantant i compositora Cristina Villalonga. A més, fora d'aquest cicle, el festival Jazz Palma oferirà les actuacions d’Ester Andújar, María Toro i Irene Reig. El regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras; el director artístic del Festival, Ferran Pereyra; el músic Toni Cuenca; el gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Malondra, i representants de les entitats col·laboradores han presentat aquest dijous els concerts i les activitats del Jazz Palma.

Programa Jazz Palma

El primer dia de festival hi haurà una cercavila amb Swing Engine (el punt de trobada serà a la plaça d’Espanya a les 18 h), una manera de donar a conèixer la programació a la ciutadania que sigui a peu de carrer. A més, el Jazz Palma connectarà amb el Festival Febrer Negre de novel·la negra amb una xerrada concert en què la música i la literatura aniran de la mà (dia 12 de febrer a les 12 h al passatge de Joan XXIII).

En els Vermuts Jazz sonarà la música de The Gentlemen Jacks i Andreu Galmés Trio. A més, SimfoVents acompanyarà Ester Andújar en una actuació a la plaça Major (5 de febrer a les 12 h).

En total, hi haurà deu concerts principals, amb músics d’àmbit estatal, internacional i també insular. “El Jazz Palma s’ha convertit en una cita ineludible a la nostra ciutat”, ha dit Noguera. Així, en el cartell destaquen noms com el del saxofonista israelià Eli Degibri, el pianista menorquí Marco Mezquida i el pianista i compositor madrileny Moisés Sánchez. El teatre municipal Xesc Forteza serà l'epicentre de la programació.

Les entrades per als concerts principals estan a la venda a www.palmacultura.cat, on es trobarà, a més, tota la informació al detall. Cal destacar que fins al 16 de gener hi ha preus especials de 10 euros anticipada i 12 a taquilla; l'abonament a tots els concerts es ven per 70 euros. A partir del 17 de gener els preus seran de 12 euros l'entrada anticipada i 15 a taquilla; l'abonament a tots els concerts pujarà a 85 euros. Com en altres ocasions, la Regidoria ofereix preus reduïts de 5 euros per a col·lectius específics, com persones a l'atur o en ERTO, estudiants, usuaris amb carnet de biblioteques i alumnes del Conservatori de Música, entre altres.

La programació surt d’una convocatòria a la qual es varen presentar un total de 99 propostes. Per a la selecció artística, l’àrea compta de nou amb l’assessorament musical de Ferran Pereyra, periodista musical de llarga trajectòria especialitzat en l’escena del jazz i que ha estat l’encarregat d’oferir el detall de la programació.

També a les biblioteques

La Biblioteca de Cort elaborarà una guia de lectura amb referències bibliogràfiques ben interessants sobre jazz i literatura. També hi haurà una conferència a càrrec del poeta Francisco Díaz de Castro sobre jazz i poesia. A més, a les biblioteques hi haurà punts de llibre especials amb informació del festival. En definitiva, la ciutadania i els aficionats al jazz podran gaudir d’una vintena d’activitats tant als teatres com als carrers de Palma.

stats