Cultura 28/09/2019

L’Orquestra Simfònica celebra el 30è aniversari amb tres concerts commemoratius a Palma, Manacor i Santanyí

L'OSIB ha presentat una nova imatge corporativa

Ara Balears
2 min
Imatge de la roda de premsa

PalmaL’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) oferirà a Palma, Manacor i Santanyí un concert commemoratiu dels trenta anys de la creació de la formació. La consellera de Cultura, Pilar Costa; el gerent de l’OSIB, Pere Malondra, i el director titular de la Simfònica, Pablo Mielgo, han presentat el primer concert, que tindrà lloc aquest diluns a les 20.30 h a l'Auditòrium de Palma.

A més a més, per aquests trenta anys de trajectòria, la Simfònica ha presentat una nova imatge corporativa que simbolitza la història i el futur. En aquesta etapa, es pretén "consolidar l’aposta per la Simfònica, la continuïtat d’oferir concerts de la màxima varietat d’estils musicals amb artistes de primer nivell, fomentar la proximitat, la descentralització territorial i incrementar la participació ciutadana a través d'activitats adaptades a la diversitat de públics", apunta la Conselleria en una nota de premsa.

Costa ha reiterat "el compromís del Govern amb l'OSIB" i ha remarcat que "ens deixarem la pell perquè la Simfònica continuï donant prestigi cultural a les Illes Balears i perquè tots els ciutadans sentin l'orquestra com a seva".

El futur de la Simfònica implica, en part, el projecte de la construcció de la nova seu de la Fundació OSIB: la Caixa de Música. S'espera que per a final d'any s'hagi fet la redacció del projecte executiu i que les obres per a la construcció del nou edifici de la Simfònica comencin el 2020. La seu de la Fundació està destinada a acollir tant els assajos i concerts de l'orquestra com esdeveniments culturals, amb el compromís de fomentar la participació de la gent i dels grups musicals de l'Arxipèlag.

A la roda de premsa també hi han assistit la mezzosoprano M. José Montiel, que serà la solista e'n el concert del 30è aniversari, i el baix Simón Orfila, protagonista del CD que ha publicat l’OSIB per a aquesta fita i que es repartirà gratuïtament entre els abonats. El públic pot adquirir les entrades de manera gratuïta des del 23 de setembre.

Al concert, hi haurà obres com 'Samson et Dalila', 'Dansa bacanal' de Camille i 'Samson et Dalila Mon coeur s’ouvre a ta voix' de Saint-Saens; 'Carmen Près des remparts de Seville' (Seguidilla) de Georges Bizet; 'El anillo de hierro, preludi' de Miquel Marquès; 'Maig' i 'Cançó de grumet' d’Eduard Toldrà; 'Los claveles Qué te importa que no venga' de José Serrano, i la 'Simfonia núm.3. op.56 en La menor Escocesa' de Felix Mendelssohn Bartholdy. Aquest concert es repetirà l’1 d’octubre a les 20 h a l’Auditori de Manacor i el 5 d'octubre a les 21 h al Festival de Santanyí.

stats