Consell de Mallorca
Cultura 15/01/2024

Ordenen el tancament immediat del Museu Marítim per no complir les condicions de seguretat

El Consell de Mallorca ha detectat que no disposa de sistema antiincendis ni d’un pla d’evacuació, tot i que rep, cada setmana, la visita d’escoles i associacions

ARA Balears
2 min
Façana del Museu Marítim de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca ha ordenat el tancament immediat de manera temporal del Museu Marítim de Mallorca, que està ubicat a Ses Voltes, perquè, segons han informat, no compleix amb les condicions de seguretat des que va obrir el setembre de 2020. En concret, no disposa de sistema antiincendis ni d'un pla d'evacuació, tot i que rep, cada setmana, la visita d'escoles i associacions. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha lamentat que des del seu trasllat a Ses Voltes, fa més de tres anys, "el Museu Marítim de Mallorca no és un lloc segur", i ha criticat que l'anterior equip de govern "no comprovàs que tot estava en ordre abans d'obrir-lo".

Segons han explicat, l'anomalia ha estat detectada a l'informe sobre l'estat d'execució de les obres que s'ha rebut a la Conselleria de Cultura i Patrimoni. Roca ha assenyalat que aquest informe es va resoldre fa uns dies. "Per sort", ha destacat la consellera insular, "no s'ha hagut de lamentar cap desgràcia ni cap accident". "Però s'ha posat en risc més de 20.000 persones que han visitat el museu durant els darrers anys", ha criticat.

La previsió és que el museu es podrà reobrir abans de la temporada d'estiu

La duració de l'adequació serà d'uns mesos. La previsió del Consell és que el museu de Ses Voltes es podrà reobrir abans de la temporada d'estiu. Mentrestant, s'ampliarà l'horari del Museu Marítim de Sóller per atendre els visitants que vulguin conèixer el museu i se'n reubicaran totes les visites que hi havia ja establertes. L'horari actual del Museu Marítim de Sóller és de dijous a dissabte de 10 a 15 h i els diumenges de 10 a 14 h. Ara, s'ampliarà de dimarts a dissabte de 10 a 15 h i els diumenges de 10 a 14 h. El Consell de Mallorca estudia, a més, la reubicació dels treballadors de la seu de Palma del Museu Marítim de Mallorca en altres dependències de la institució insular.

Les obres de la seu de Palma del Museu Marítim de Mallorca varen començar el passat mes de gener. La previsió de l'anterior equip de govern del Consell era que tindrien una duració màxima de sis mesos. Durant aquest any, s'han adaptat les sales i les instal·lacions per complir la llei d'accessibilitat universal i s'ha posat aire condicionat i ventilació a les sales per reduir problemes d'humitat que existien. Inicialment, també s'havien d'adaptar les entrades i sortides amb portes automàtiques, però hi ha hagut modificacions al projecte i aquesta adequació es farà en el procés següent, que és el de museografia.

stats