Cultura 04/05/2020

Omara Portuondo, Maika Makovski i Jay-jay Johanson, entre els plats forts de Sons de Nit 2020

L'entitat Fonart ha decidit tirar endavant el festival, tot i les dificultats que imposa la crisi sanitària, i manté, per ara, tota la programació

E. N.
2 min
Omara Portuondo té previst actuar al Castell de Bellver l'11 de juliol, dins la gira del seu norantè aniversari

PalmaSons de Nit resisteix. Tot i l'actual crisi sanitària, l'entitat Fonart, que organitza la cita, ha decidit mantenir-ne la programació. "La situació que està patint el sector cultural i, sobretot, el de les arts en viu, com la música en directe, és molt dura, però nosaltres tenim la intenció de continuar i, de moment, intentar no aturar el sector", defensen en una nota de premsa.

Com cada any, el festival proposa músiques diverses, des de clàssics fins a artistes emergents, tant d'àmbit estatal i internacional. Entre els noms més destacats, hi ha la cubana Omara Portuondo, que actuarà al castell de Bellver (dissabte 11 de juliol); Las Migas, a la torre Desbrull de Pollença (5 d'agost); Maika Makovski, amb un concert al claustre de Sant Domingo de Pollença (2 de juliol); i Jay-jay Johanson, que actuarà a Es Claustre de Maó (21 d'agost) i al claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor (22 d'agost).

A aquests, s'hi sumen Marina Rossell, Joana Serrat & The Great Canyoners + North Mississippi Allstars, Trio Aries, Al.anni, Guillem d'Efak sentit per Joan Martorell (pel 25è aniversari de la seva mort), Joan Martorell & Sergio de la Puente, The Swing Cats i Marcel Cranc & Tià Zanoguera.

Fonart assegura que farà el possible perquè el públic de Mallorca "pugui gaudir dels concerts, sempre respectant les normes de seguretat sanitària que es marquin des de les autoritats competents". Enguany continuen reforçant-se dos dels puntals del festival: la descentralització i el patrimoni illenc com a escenari dels concerts.

Sons de Nit són un exemple de paritat de gènere damunt l'escenari. Deu dels catorze grups del cartell incouenp artistes femenines entre els seus integrants, i d'aquests, vuit estan encapçalats per dones. En aquest sentit, han organitzat un dels dos vermuts d'aquesta edició: 'Dona-li música. El miratge de la paritat en la música. Per què fan falta més dones en els escenaris i en la indústria musical?'.

L'altra taula rodona serà al voltant de l'ecologia i du per títol 'Música, sostenibilitat i canvi climàtic: El desafiament de l'impacte mediambiental de concerts i festivals'. Els dos actes seran a Can Balaguer i encara se n'ha de confirmar la data.

stats