Cultura 17/07/2018

Se celebra a Valldemossa la cloenda del IV Congrés Internacional d'Investigacions Interdisciplinàries

Finalitza una setmana de ponències amb la presència de quatre nobels de ciències i la Dra. Rosalía Arteaga, expresidenta del govern de l'Equador

M. J. Ribas
2 min
Cloenda del 'IV Congreso Internacional de Investigaciones Interdisciplinarias'./ ISAAC BUJ

PalmaLa Real Acadèmia Europea de Doctors (RAED) ha celebrat aquest dimarts horabaixa la cloenda del IV Congrés Internacional d'Investigacions Interdisciplinàries al centre cultural Costa Nord de Valldemossa. L'acte ha inclòs les presentacions de Nadal Torres, batle de Valldemossa; Jaume Salvà, president de la Societat Cultural de la Cartoixa de Valldemossa, el Dr. Alfredo Rocafort, president de la RAED, i el Dr. José R. Calvo, president del comitè organitzador. Entre els destacats assistents hi havia els doctors i premis Nobel Aaron Cierchanover, Richard R. Shrock, Jerome Friedman i Barry C. Barish i la Dra. Rosalía Arteaga, expresidenta del govern de l'Equador.

Al congrés s'hi han presentat 28 ponències. S'ha celebrat en un creuer entre l'11 i el 18 de juliol, amb aturades a diverses capitals del Mediterrani. El primer acte es va fer a la Pontifícia Acadèmia de les Ciències, on diversos acadèmics abordaren aspectes relacionats amb el medi ambient, prenent com a eix fonamental de discussió l'encíclica del papa Francesc 'Laudato Si'. El segon escenari va ser el Museu Oceanogràfic de Mònaco, que va tenir el comandant Jacques Cousteau com a director. L'última part d'aquest congrés s'ha fet a Mallorca, on la delegació ha visitat la Cartoixa de Valldemossa.

Els nobels, que tenen en comú la curiositat, la perseverança i la passió pel coneixement, participen de manera activa en el Congrés i les activitats constants de la RAED. El Dr. Richard R. Shrock, químic i professor universitari, ha presentat breument la seva recerca sobre les molècules i la seva possible aplicació en el tractament del càncer de manera preventiva i personalitzada. El Dr. Cierchanover, biòleg i docent, ha parlat del futur del treball amb cèl·lules per tractar de manera no interventora les malalties, especialment les de pròstata.

La Dra. Arteaga, escriptora, activista i primera dona presidenta constitucional de l'Equador, entre el 1996 i 1998, ha remarcat la importància de l'educació des de les escoles, que tenen un paper fonamental en la motivació de les noves generacions. El Dr. Rocafort ha insistit en les activitats organitzades per la RAED amb l'objectiu d'incloure i formar joves doctors, així com en la seva voluntat d'involucrar més dones a l'acadèmia.

Després del concert del pianista Iván Martín, els prop de 100 assistents al congrés han fet un recorregut per la Cartoixa de Valldemossa per tancar l'acte.

stats