Agenda cultural
Cultura 25/02/2024

No te'n perdis ni una

Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

3 min
Homenatge a Woody Allen

La setmana que comença, amb Marcos Torío

Compliré la meva cita setmanal amb el cinema. Qui no voldria veure una pel·lícula que reuneix Natalie Portman i Julianne Moore? Jo sí, i sobretot si la dirigeix Todd Haynes, artífex de Far from heaven i Carol, dos melodrames de nivell amb aroma clàssica. May December aborda la revisió del romanç entre Gracie i el seu jove marit Joe, que van escandalitzar el país fa 20 anys. Ara, amb els seus fills a punt de graduar-se a l’institut, es rodarà una pel·lícula sobre la seva història. L’actriu Elizabeth Berry passarà un temps amb la família per intentar entendre millor Gracie, a qui interpretarà. La dinàmica familiar s’haurà d’enfrontar a la mirada, pressió i judici de l’opinió pública. CineCiutat.

Riuré amb el recull de millors números del repertori de Tortell Poltrona que ofereix el Circ Bover al parc de na Molla de Manacor. L’espectacle mostra l’essència del pallasso de sempre i les tècniques de renovació del clown.́Carismàtic, tendre, contundent i ferotge combina la innocència i la trapelleria. Divendres, 1 de març, a les 19 h; dissabte, 2 i diumenge, 3, a les 18 h.

Pegaré un bot a la Fundació Joan March per veure Neotameme, l’exposició de l’artista mexicà Chavis Mármol amb un repartidor de menjar com a protagonista. Inclou gravats i dibuixos. Fins al 23 de març.

Faré una marató de capítols amb Mr. and Mrs. Smith, la comèdia amb una parella d’espies (Donald Glover i Maya Erskine) que ha de lluitar per salvar el seu matrimoni. La crítica en destaca el guió i la química entre els protagonistes. Amazon Prime Video.

Comprovaré quant d’homenatge a Woody Allen té Parking Manhattan, l’espectacle que La Fornal fa a la sala del mateix nom a Manacor. Joan Gomila és el dramaturg, director i intèrpret de quatre obres breus amb Ilde Múñoz, Julià Duran, Joana Salas, Xesc Forteza i Joan Riera com a part del repartiment. A mig camí entre el teatre i el cabaret, els personatges es basen en pel·lícules del director d’Annie Hall. Dijous, 29 de febrer, a les 19 h.

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Aniré fins al teatre Principal de Ciutat, on s’estrena un nou capítol de la XXXVIII Temporada d’Òpera amb Giuseppe Verdi com a esca poc necessària per omplir el recinte. La forza del destino, un encàrrec del Bolxoi de Sant Petersburg, original del Duc de Rivas, que conta la prohibida història d’amor entre la filla d’un noble espanyol i un noble que té sang mulata. Avís: la tragèdia no acaba bé. Va ser la darrera que va escriure Francesco Maria Piave per al Mestre. Per a l’ocasió, el director d’escena és Pier Francesco Maestrini i el director musical, Gianluca Marcianò. La canten Francesco Pio Galasso, Damiano Salerno Alessandra di Giorgio i Simón Orfila. Dimecres, 28 de febrer, a les 20 h.

Veuré l’obra Gínjol, d’Antoni Rosselló, a Manacor, a la sala d’Enmig. Alfonsina Ballester i Ferran Montero hi interpreten una parella de desconeguts que ha quedat aïllada damunt un terrat a causa d’unes fortes inundacions, i allà es comencen a fer tot un seguit de confidències. Dimecres, 28 de febrer, a les 19.30 h.

Viatjaré fins a Austràlia, des de Manacor, gràcies a un espectacle de FlyHard Produccions, amb Esther Cort, Meritxell Huertas, Brian Lehabe i Carme Poll. Escrita i dirigida per Israel Solà, conta el viatge de tres germanes que es trobaran al continent situat als antípodes, on una d’elles donarà un òvul a una altra per poder tenir un fill amb la seva parella. Dissabte, 2 de març, a les 19 h.

Alfonsina Ballester i Ferran Montero, protagonistes de l'obra 'Gínjol'

Recomanaré Els Buonaparte, una comèdia històrica on Ramon Madaula conta com va ser una nit molt concreta dels dos germans Josep i Napoleó, membres de la famosa família que dona nom a l’obra, tot just després d’haver envaït Espanya. La dirigeix Sílvia Munt i la protagonitzen David Bagés, Pau Roca i Oriol Ginart. Al teatre Principal d’Inca. Diumenge, 3 de març, a les 19 h.

Gaudiré amb el Duo Itrich, a Inca, a Sa Quartera, on tindrà lloc el tercer concert del Festival Internacional de Música Barroca, amb uns instruments poc habituals, el clavicèmbal i la trompeta. El programa s’iniciarà amb el Ballo del granduca, de Jan Pieterzoon Sweelink, i finalitzarà amb la interpretació del Trumpet voluntary, de John Stanley. No hi faltaran ni Johann Sebastian Bach, amb la partita O Gott, du frommer Gott i l’Allegro del Concert en Re menor, ni Benedetto Marcello, Gottfried H. Stölzel… Diumenge, 3 de març, a les 18 h.

stats