Festivals
Cultura 20/04/2023

Les Nits de Barcelona: el Festival Jardins de Pedralbes canvia de nom

Morat, Antonio Orozco, David Bisbal i Els Amics de les Arts, entre els artistes programats

3 min
David Bisbal durant el concert al festival de Cap Roig

BarcelonaEl Festival Jardins de Pedralbes canvia de nom i d'imatge. Amb l'entrada de la promotora de concerts Clipper's Live –que va guanyar el concurs per organitzar-lo els pròxims tres anys–, el festival s'anomenarà Les Nits de Barcelona i tindrà lloc entre el 27 de juny i el 26 de juliol. Hi haurà 30 actuacions que es repartiran en dos escenaris. Als jardins, amb un aforament de 800 persones, s'hi faran 10 concerts on es concentraran els artistes catalans, mentre que a l'auditori de davant del Palau de Pedralbes, amb espai per a 2.400 persones, hi haurà una vintena d'actuacions amb un fort protagonisme de la música internacional. La inauguració del festival anirà a càrrec de Sergi Carbonell (ex-Txarango).

El cartell comptarà amb artistes com els colombians Morat (26 de juliol) i Sebastián Yatra (11 de juliol), el britànic Tom Odell (25 de juliol), els mexicans Molotov (13 de juliol), Natalia Lafourcade (7 de juliol) i Gloria Trevi (24 de juliol) i els nord-americans The Manhattan Transfer (15 de juliol) i Melody Gardot (19 de juliol). També passaran pel festival David Bisbal (10 de juliol), Ara Malikian (14 de juliol), Diego el Cigala (18 de juliol) i Taburete (23 de juliol). Entre els artistes catalans hi ha Antonio Orozco (8 de juliol), Delafé y las Flores Azules (29 de juny), Mariona Escoda (1 de juliol), Las Migas (3 de juliol), Buhos (4 de juliol), Els Amics de les Arts (17 de juliol), Alizzz (9 de juliol), Elefantes (2 de juliol), Meritxell Neddermann (5 de juliol) i Lildami (6 de juliol).

"Serà un festival inclusiu amb altres disciplines com el teatre, la comèdia i el circ", afirma la CEO de Clipper's, Vanessa Llopart, que ha definit la proposta com a "inclusiva", "responsable amb l'espai" i "experiencial". En aquesta línia el festival ha programat el grup de hip-hop i dansa urbana Brodas Bros (30 de juny), el còmic Carles Sans (20 de juliol) i la companyia Pablo Méndez Performances, que s'encarregarà de dinamitzar els espais amb espectacles de màgia, dansa i circ. També hi haurà lloc per a les versions amb els argentins God Save The Queen i un tribut a El rei lleó amb l'espectacle De Simba a Kiara. Alguns dels artistes programats –com David Bisbal i Sebastián Yatra– coincideixen amb el cartell del Festival de Cap Roig, que organitza la mateixa promotora. "Ens fa por contraprogramar-nos, però millor fer-ho nosaltres que no pas els altres. I hi ha artistes que els vull tenir a tots a tot arreu, perquè són els millors", diu el president de Clipper's Live, Juli Guiu.

Diferències respecte a l'anterior festival

En la proposta presentada al concurs, Clipper's Live va incloure una programació amb alguns dels noms mencionats i amb d'altres que han caigut del cartell, com ara The Corrs, The Tyets, Pablo Alborán, Suu, Raphael, Estopa i Mika. La promotora que va crear el festival el 2013, Concert Studio, va quedar en quarta posició tot i obtenir la millor puntuació en l'oferta tècnica. Al quedar fora de l'organització, Concert Studio ha muntat un altre festival al Poble Espanyol que ha mantingut el nom de Jardins de Pedralbes. "Jo com a promotor hauria posat Poble Espanyol al nom", ha opinat Guiu.

Sobre com es diferenciarà Les Nits de Barcelona respecte a l'anterior festival als jardins de Pedralbes, Guiu ha respost: "No ens hem mirat el que es feia abans aquí. Intentem no mirar el que fan els altres i anar a la nostra, fer el que creiem que pot ser un èxit i pot funcionar. Busquem una identitat pròpia a cadascun dels festivals que fem". El president de Clipper's ha subratllat que "no hi ha cap tipus de rivalitat" entre les dues empreses i ha posat èmfasi en el nombre de festivals que s'organitzen des del maig fins a l'octubre a Catalunya. "Les Nits de Barcelona és un festival més", ha conclòs.

stats