PATRIMONI
Cultura 31/07/2017

Nel Martí acusa el Govern de no implicar els consells insulars en la redacció del Pla de Cultura

"No em puc aturar d'expressar la més absoluta decepció amb el nou equip de Cultura", assenyala el coordinador general de MÉS per Menorca

Margalida Mateu
2 min
Les obres de rehabilitació han durat anys. / JOAN TORRES

PalmaLa confecció del Pla de Cultura està aixecant polseguera. La setmana passada l'encarregada de la redacció del document, Begoña Méndez, deixà el càrrec per motius "estrictament personals i amb un primer bloc de feina tancat perquè altres persones que es posin al capdavant del projecte el puguin continuar" i Fanny Tur assenyalà just en aterrar a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports que "el Pla de Cultura és una de les meves prioritats". Ara és el diputat de MÉS per Menorca Nel Martí qui relata el seu descontentament amb el document.

Martí acusa la Conselleria que no s'hagin tingut en compte els consells insulars a l'hora de redactar el Pla de Cultura. "Ens sentim molt dolguts de veure que el pla s'està fent sense la implicació dels consells, ni tampoc de representants del món cultural de Menorca ni de Formentera. Més encara, ens dol que algunes de les veus més destructives i agressives –no crítiques– envers la feina dels anteriors equips dirigint i gestionant Cultura al Govern de les Illes Balears comptin com a assessors del pla".

"Si les illes no participen en el Pla de Cultura, serà un fracàs estrepitós", augura el coordinador general de MÉS per Menorca a aquest diari.

Per la seva banda, la consellera Fanny Tur ha remarcat a l'ARA Balears que "es tracta d'un primer document de presentació aquell en què ha treballat l'equip de la conselleria. Una vegada presentat, serà el punt de partida obert i flexible per a la participació de tots els consells insulars i persones de tots els perfils del món de la cultura òbviament de totes les illes". De fet, ha indicat Tur, "aquest primer document del Pla de Cultura serà enviat als consells insulars abans de presentar-lo als mitjans de comunicació".

Nel Martí, però, en un article al seu bloc és contundent. "No em puc aturar d'expressar la més absoluta decepció amb el nou equip de Cultura del Govern. Ara per ara, tot sembla més una colonització per part dels 'nous ciutadans' que tant desitjaven la 'terra promesa", relata.

El Pla de Cultura es troba en una primera fase, els resultats seran presentats aquest divendres per la Conselleria.

stats