Cultura 04/10/2021

La música de Jansky apropa la fauna balear en un concert diferent a Menorca

El projecte experimental es presenta per primera vegada a les Balears

Iván Martín
1 min
Laia Malo en concert a Maó.

MAÓEl duet de música electrònica Jansky ha estrenat aquest cap de setmana a la terrassa d'Es Claustre de Maó, per primera vegada a les Balears, el seu projecte Insecta Dance Musi". La poeta Laia Malo i el productor Jaume Reus formen aquest grup, que ha aconseguit oplir un buit de mercat a la música elèctrica. El projecte arriba a Menorca després de presentar-lo per primera vegada el mes de setembre al Mercat de Música Viva de Vic.

Es tracta d'un espectacle experimental de música electrònica que inserta sons d'insectes característics de la fauna balear, amb un arxiu propi de més de 200 gravacions d'animals, registrats tots al camp de Mallorca. Així, és un concert en el qual els grills, abelles, llagostes o cigales comparteixen escenari amb els seus promotors.

Jaume Reus, també biòleg, va enregistrar el cant d'una espècie de grill inèdit a Mallorca. Aquest projecte del duet mallorquí arriba a l'illa a través del programa de residències artístiques Arts al Nord, d'Es Far Cultural, i fou guardonat l'any passat amb el Sound of The Years Awards.

stats