MÚSICA

Folk You! dedica la segona edició a la música escocesa

Aquest dijous comença el festival internacional de música folk amb Kris Drever i Ian Carr com a caps de cartell

Aquest dijous, 13 d'octubre, s'enceta la segona edició del festival internacional de música Folk You! en què participaran les artistes escoceses Rachel Newton (arpa i veu) i Lauren MacColl (violí) en el concert inaugural a les 20.30 h al teatre Mar i Terra de Palma i com a debut i única actuació de les músiques a l'Estat. A més de les escoceses, hi haurà l'actuació dels veterans amfitrions Xavier Escutia i Toni Vives (veu, guitarres i mandolina), interpretant catàleg folk d''Island Records'.

Els quatre artistes han preparat una sorpresa conjunta com a final d'actuació en forma de versió d'un tema de Bert Jansch, figura totèmica de la música folk a Escòcia, que és el país convidat a la segona edició del festival.

Rachel Newton és un valor en alça dins l'escena folk escocesa. A banda del seu projecte personal en format trio (a Palma presentat en format duet), la cantant i arpista nascuda a Edimburg és membre d'un dels grups contemporanis més interessants de l'escena anglosaxona, The Furrow Collective, Un quartet que l'organització de Folk You! té previst convidar en futures edicions.

El plat fort, però, serà l'actuació, aquest divendres 14 d'octubre a les 21 h al Mar i Terra, del cap de cartell del festival, Kris Drever, en format duet, amb el també guitarrista Ian Carr. Drever és membre de LAU, escollit en quatre ocasions com a millor grup folk en les gales anuals dels prestigiosos BBC2 Folk Awards.

Folk You! és un projecte que en un futur té l'ambició de poder ampliar pressupost i nous formats juntament amb la presència d'artistes locals amfitrions amb els quals poder fer intercanvis artístics d'un gènere musical que, de sempre, ha estat el més reivindicatiu culturalment i socialment. El festival és organitzat pel gestor cultural  Tomeu Gomila

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF