Cultura 18/05/2020

El Museu de Mallorca reobre amb noves mesures d'higiene i seguretat

L'aforament del centre s'ha reduït a un terç i l'ús de mascareta i la desinfecció del calçat hi seran obligatoris

Ara Balears
2 min
Façana del Museu de Mallorca

PalmaEl Museu de Mallorca reobrirà les portes amb noves mesures d'higiene i seguretat a partir d'aquest dimarts, un dia després del Dia internacional dels museus. De moment, l'ús de mascareta i la desinfecció del calçat seran obligatoris per accedir a les instal·lacions, l'aforament de les quals s'ha reduït a un terç. A l'entrada s'indicarà quantes persones hi poden accedir alhora i l'ascensor només es podrà fer servir en casos excepcionals. L'horari serà de dimarts a diumenge de 9 a 14 h i l’entrada és gratuïta.

La directora del museu, Maria Gràcia Salvà, ha explicat aquest dilluns que també es farà servir hidrogel per a la higiene de les mans. A més, s'incrementarà la neteja i la desinfecció dels banys i de les zones de pas. En cas que hi hagi sospita de contaminació d’una peça, s'ha habilitat una sala de quarantena. En aquesta sala, segons ha explicat Salvà, també s’hi dipositaran les obres que hagin d’entrar o sortir del museu. Les substàncies que s'utilitzen per netejar les instal·lacions són desinfectants que no fan malbé les superfícies.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la delegada de Cultura del Govern, Catalina Solivelles, han acompanyat la directora del Museu de Mallorca en la jornada prèvia a la reobertura.

Dia internacional dels museus

La programació que els centres tenien prevista per celebrar el Dia internacional dels museus s'ha hagut de modificar. Per tal de promoure la relació museu-societat i mantenir una coherència en les actuacions, la Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha proposat que cada museu elabori un audiovisual breu com a carta de presentació del centre per explicar-ne els objectius i característiques i mostrar un objecte representatiu del seu fons. Aquest dilluns s'han publicat els materials elaborats pel Museu de Mallorca, Can Balaguer, el Museu del Calçat d'Inca, l'Arqueològic de Son Fornés, Sa Bassa Blanca, el Marítim de Mallorca, Es Baluard i el Museu d’Història de la Ciutat / Castell de Bellver.

stats