Cultura 29/10/2019

El Museu de Mallorca acull l'exposició '100 anys de glamur'

La mostra s'estrena aquest dijous i es podrà visitar fins al 15 de desembre

Alba Tarragó
2 min
Imatges de l'exposició '100 anys de glamur'

PalmaEl Museu de Mallorca acollirà des d'aquest dijous, 31 d'octubre, l'exposició '100 anys de glamur', formada per 69 peces d'indumentària de la Col·lecció Antoni de Montpalau que abracen tot el segle XX. El comissari de la mostra, Josep Casamartina, assegura que la intenció ha estat "jugar amb la iconografia de les peces del museu i establir un diàleg amb les peces".

La mostra neix de la voluntat de la directora del museu, Maria Gràcia Salvà, de dur una exposició de moda a les instal·lacions. "El que hem fet ha estat ocupar tot el museu de manera molt discreta, introduint peces a l'exposició permanent i acabant amb la temporal com a conclusió", assenyala Casamartina. El recull d'indumentària inclou dissenys tant d'alta costura com de 'prêt-à-porter' i reuneix obres de dissenyadors estatals i internacionals, com ara Pedro Rodríguez, Balenciaga, Givenchy i Jean Paul Gaultier.

Els quasi setanta dissenys es distribueixen per les diferents sales del museu, amb la inspiració gòtica com a inici i l'estil 'hippie' per finalitzar. "A la primera sala trobam un vestit de novia de Pedro Rodríguez, que dialoga amb els retaules permanents", explica el comissari. Juntament amb aquests, s'han incorporat dos vestits de Balenciaga dels anys 30 amb dibuixos tardogòtics i un Coco Chanel dels 60 en daurat, que conté un jeroglífic en arabesc.

Pel que fa a l'estil medieval, Casamartina ha escollit un disseny de Christian Lacroix amb dibuixos inspirats en aquesta època. També forma part d'aquest apartat un vestit d'Isabel de Pedro inspirat en el Segle d'Or espanyol.

A la cambra del museu que conté ceràmica i pintura del segle XIV al XVII s'ha instal·lat una vitrina amb sabates relacionades amb el món sabater mallorquí, tot i que pertanyen a l'alta costura. En aquest cas, el calçat escollit el firmen diferents cases reconegudes com ara Manolo Blahnik, Louis Vuitton i Christian Dior.

La sala que conté retrats dels segles XIX i XX s'ha decorat amb tot un recull de vestits negres, els icònics 'petite robe noire' i 'little black dress' dels anys 80 i 90, quan van començar a ser considerats "peces d'arreglar". S'hi poden trobar obres de John Galliano, Thierry Mugler i Antonio Miró.

Finalment, el recull de la darrera sala temporal ha estat titulada 'Festa a Mallorca' i inclou diferents dissenys de l'època pre 'hippie' dels anys 70. Hi ha un vestit de novia blanc de Pedro Rovira i vestits amb motius florals i geomètrics, entre els quals Casamartina destaca el Jean Paul Gaultier que tanca l'exposició.

stats