Arts plàstiques
Cultura 27/06/2022

Els motlles de l'escultura 'Monument' de Joan Miró prenen vida a Son Boter

Les peces, que van servir per fer l'escultura de bronze que hi ha a Palma, s'han instal·lat allà on van ser concebudes

ARA Balears
1 min
Tècnics col·locant els motlles de l'escultura 'Monument' de Joan Miró.

PALMAPotser hi heu passat per davant moltíssimes vegades però no us n'heu temut: a pocs metres de l'Hort del Rei, de Ciutat, hi ha l'escultura titulada Monument (1970), de la Col·lecció de l’Ajuntament de Palma. L'escultura continua al seu lloc, però aquest dilluns els dos objectes que conformen l'obra d'art –un ou i una pastilla de sabó gastada de tantes vegades que l'artista hi netejava els pinzells– han pres vida novament a la Fundació Pilar i Joan Miró.

Les peces, que van servir de motlle per fer l'escultura de bronze que hi ha a Palma, s'han instal·lat allà on van ser concebudes, a l’estudi de Son Boter. Aquests guixos, claus perquè des de la foneria italiana Fratelli Bonvicini fessin l'escultura, van arribar a la Fundació fa uns mesos. Després d’una delicada operació d’ensemblatge, a partir d'aquest dilluns el públic pot gaudir de l'escultura, situada devora el dibuix preparatori en forma de grafit que és la seva gènesi. Des de la Fundació diuen que així "es tanca el cercle vital d’aquesta escultura de bronze de grans dimensions (250 x 100 x 50 cm.)".

Miró començà a treballar l’escultura al Mas Miró, a Mont-roig del Camp. S'inspirava durant les seves passejades pel camp i la platja de Tarragona; la natura sempre va regalar a l’artista infinitat d’objectes, troballes casuals, que sota la seva particular mirada cobren una altra dimensió.

stats