Obituari
Cultura 18/03/2023

Mor a Mallorca el pintor Steve Afif

Tot i haver nascut a Alexandria, l'artista va passar quasi tota la seva vida a l'illa

ARA Balears
1 min
Steve Afif presenta l'exposició 'Sin rumbo fijo' al Casal Solleric.

PalmaEl pintor Steve Afif ha mort aquest dissabte a Mallorca a 70 anys a causa d'un càncer. Nascut el 1943 a Alexandria, va passar gran part de la seva vida a l'illa, on es va mudar als anys 60 i ja no va partir mai. Cal recordar que el pintor va ser deportat a Londres quan només tenia 14 anys.

Afif, que es va formar acadèmicament i artísticament a la Byam School of Art i després a la Royal Academy of Arts, va produir gran part de la seva obra a Mallorca. El Casa Solleric de Palma va ser la seu de la seva exposició Sin rumbo fijo, que era un repàs de la seva trajectòria i recollia una mostra de diverses obres de l'artista d'Alexandria, entre les quals n'hi havia des de les primeres que va crear, el 1979, fins a les darreres que havia pintat en aquell moment.

El treball d'Afif abraça des de la pintura fins a l'escultura, però amb un llarg bagatge en el món del dibuix, on es defineix el seu registre de tècnica i contingut. L'artista té obres fetes d'aquarel·la, llapis, bolígraf, guaix, tinta xinesa, sanguina... tot un conjunt de tècniques que relaten la diversitat del seu treball.

Els seus familiars i amics li donaran el darrer adeu aquest dilluns de les 18.00 a les 19.15 h al tanatori Bon Sosec.

stats