Cultura 13/09/2021

Mon Joan Tiquat guanya el Cultural Art Jove a Menorca

Es va imposar a la final a Alanaire i Mar Grimalt

Iván Martín
1 min
Mon Joan Tiquat durant la seva actuació al Cultural Art Jove celebrat a Maó.

MAÓL'artista Mon Joan Tiquat s'ha proclamat aquest cap de setmana a Menorca el guanyador del certamen de creació musical jove (Cultural Art Jove) convocat per la Conselleria d'Afers Socials del Govern Balear, mentre que el jurat dictaminà que Mar Grimalt i Analaire aconseguissin un segon premi ex aequo.

El concurs organitzat per l'IBJove estava dotat amb un total de 9.000 euros en premis i anava dirigit a joves de les Balears d'entre 16 i 35 anys. La final va tenir lloc a la terrassa d'Es Claustre de Maó, epicentre de l'activitat cultural estiuenca. Una final amb un clar color mallorquí, perquè a banda de Mon Joan Tiquat també van arribar a l'última ronda del certamen Alanaire (Porreres) i Mar Grimalt (Felanitx). Els seleccionats van ser elegits entre els set grups de semifinals, gala celebrada el passat 14 d'agost a Es Gremi de Palma i en què van participar una cinquantena de grups.

Mon Joan Tiquat es va endur el premi amb una interpretació de 20 minuts, el temps pactat per l'organització. Durant la seva actuació en solitari, el mallorquí provà de desplegar totes les seves habilitats musicals possibles per convèncer el jurat, fent sonar la seva veu, guitarra, teclats i, finalment, percussió amb la caixa. La posada en escena va permetre escoltar alguns temes del seu últim treball El temps i sa llavor, publicat aquest any.

Els objectius del Cultural Art Jove són promocionar els nous creadors de les Balears, les seves creacions, així com contribuir a la professionalització a l'entrada a la indústria cultural.

stats