Música
Cultura 12/07/2022

'Mon cor estima una cançó', el disc en homenatge a la poesia de Costa i Llobera

Eugènia Gallego és la productora d'un àlbum que recull el patrimoni del poeta pollencí i que aquest dimarts ha presentat la seva gira de concerts

2 min
El pianista Francesc Blanco; la vicepresenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets; el tenor José Manuel Sánchez; i Eugènia Gallego, productora del disc.

PalmaLes paraules de Costa i Llobera seran gairebé palpables de la mà de l’actriu Sofía Pérez, el tenor José Manuel Sánchez i el pianista Francesc Blanco. Ells tres són els encarregats d’interpretar les cançons del disc Mon cor estima una cançó, produït per Eugènia Gallego, dedicat a un dels autors més rellevants de l'Escola Mallorquina, el pollencí Miquel Costa i Llobera, de qui enguany es commemora el centerani de la mort. El disc respon a una tasca de recuperació del patrimoni literari de l'illa. De fet, s'ha recuperat un poema inèdit del poeta pollencí "gràcies a la recerca feta per enregistrar aquest disc". Ho ha explicat Gallego aquest dimarts a la presentació de la gira de concerts que es farà amb aquest repertori, que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Bel Busquets, Francesc Blanco i José Manuel Sánchez.

El programa inclou Recolliment de Jaume Albertí, Flors de Maig de B. Torres, Lo que diu una cançó de Miquel Capllonch, Clamores de las almas del purgatorio de Miquel Tortell, Lo que diu una cançó d’Antoni Martorell, Recolliment de José Barceló, Lo que diu una cançó de Bernat Julià, Mot final de Jaume Sampol, Defalliment d’Antoni Parera Fons, Brotet de romaní d’Antoni Matheu, Primavera de José Manuel Sánchez, Dos sospirs de Xavier Gelabert, Ran de mar de Cristina Brunet Alcázar, Sequedat d’Helena i Inés Gelabert Fernández i El pi de Formentor de Maria del Mar Bonet. De l'edició del disc se n'ha encarregat Euroclàssics, mentre que el Departament de Cultura del Consell de Mallorca hi ha col·laborat, a través d'una ajuda, amb 10.000 euros.  

Bel Busquets ha recordat la importància de divulgar les grans figures de la literatura catalana de Mallorca. "Costa i Llobera és segurament un dels nostres poetes més populars i perquè continuï essent així és necessari que les institucions donem suport a iniciatives com aquesta, que acosten els nostres escriptors al gran públic".

Per la seva banda, Eugènia Gallego, productora del disc, ha destacat que "amb aquest disc es recupera l’obra completa de Costa i Llobera, a la vegada que s'aposta per la creació contemporània".

Ruta d'actuacions

Els concerts que hi ha prevists són dia 13 de juliol, a l’Església de Santa Coloma de sa Ràpita, a Campos (2n Festival Clàssics Cultivats); el 14 de juliol, a la Capella de les Escolàpies, al municipi de Sóller (dins el 4t Festival MallorcÒpera); dia 15 de juliol, a la Fundació sa Nostra, a Palma; dia 16 de juliol, al Claustre de Sant Domingo, a Pollença, el poble que va veure néixer el poeta; el 10 d’agost, l'actuació serà al cellers Castell Miquel, d'Alaró; dia 3 de setembre, a la Casa del Poble, a Esporles; dia 4 de setembre, al Conservatori de Felanitx, i l’11 de setembre, al Teatre Principal d’Inca. 

A més, per al 29 de juliol, hi ha preparat un esdeveniment en línia (dins el 4t Festival MallorcÒpera) que consistirà en l’emissió en streaming del concert.

stats