Cultura 25/07/2021

'Mironins', una sèrie d'animació inspirada en l'obra de Joan Miró

En aquest audiovisual, tres gotes de pintura s'escapen dels quadres de l'artista

ARA Balears
1 min
Els tres personatges protagonistes de la sèrie d'animació 'Mironins'.

PalmaEls directors Mikel Mas i Celia Rico s'han deixat endur per l'obra de l'artista Joan Miró. El resultat és una sèrie d'animació, Mironins, que s'estrenarà en el marc de l'11a edició d'Atlàntida Mallorca Film Fest. La projecció serà, com no podia ser d'altra manera, a la Fundació Miró Mallorca. La sèrie segueix les aventures de tres gotes de pintura que, quan es fa de nit, surten dels seus quadres i es passegen per un museu, descobrint l'immens univers de l'art i la imaginació.

Es tracta d'un audiovisual didàctic, animat i amb l'objectiu de fer que els infants es familiaritzin amb l'obra de l'artista. A més de la projecció de Mironins, la Fundació Miró Mallorca impartirà dos tallers de stop motion; seran el 27 de juliol entre les 10 i les 13 h. Els tallers es realitzaran cada un amb 12 infants d’entre 4 i 7 anys.

Dins cada taller, els participants coneixeran de primera mà la sèrie, que s’endinsa en l’univers de Joan Miró a partir de tres personatges infantils que representen tres gotes de pintura que han escapat d’un dels seus quadres. Les gotes de color viuen fascinants aventures i coneixen alguns dels personatges mironians més emblemàtics, com Ubú i L’Ui.

stats