Cultura 23/07/2021

Les escletxes illenques que formen part de l’Atlàntida Mallorca Film Fest

Miguel Eek, Marc Ferrer i Miki Durán són alguns dels noms que tenen un espai a la programació

2 min
La Prohibida, una  de les protagonistes  de ¡Corten!.

PalmaL’interès internacional que suscita l’Atlàntida Mallorca Film Fest és indiscutible;per les estrenes que s’hi poden veure –com ara Annette, de Leos Carax, que arriba a Palma després d’inaugurar el Festival de Cannes–, com pels seus convidats –Stephen Frears i Judi Dench recolliran presencialment el Masters of Cinema, premi del festival, a Palma. Això, només per mencionar els plats més forts. Durant una setmana, l’illa de Mallorca i, més concretament, Palma, es converteix gairebé en una capital del cinema: això vol dir que serà un gran aparador per mostrar el producte local. De fet, és habitual que l’Atlàntida guardi un espai de la seva programació per als talents més representatius, interessants o emergents de les Balears. 

Enguany no podia ser diferent. Així, dimarts, a CineCiutat, es podrà veure ¡Corten! de Marc Ferrer. Una divertida fantasia que, protagonitzada per Samantha Hudson i La Prohibida, en què un director de cinema arranca el rodatge d’una pel·lícula de terror i, poc després, les seves protagonistes són assassinades. 

També es podran veure els dos treballs de Miguel Eek. Un d’ells és el documental La primera mujer, que ja ha passat pel prestigiós International Documentary Film Festival Amsterdam. És un llarg que tracta el perdó i les segones oportunitats. La seva protagonista, Eva, és una dona que vol sortir del psiquiàtric i retrobar-se amb el seu fill després d’una dècada de distància. Els espectadors la podran conèixer dimarts, a la Sala Rívoli. L’altre documental d’Eek és Próximamente, últimos días, un repàs de la lluita dels treballadors del Cinema Ciutat de Palma i una carta d’amor al setè art. Es podrà veure dimecres al CineCiutat. 

Dijous, a l’espai Can Ribas de la Soledat, serà el torn d’Antídots per un paradís fake, documental de Pau Caracuel gravat durant unes jornades creatives fetes al barri l’any 2019 sobre els mecanismes de transformació urbana que acaben per expulsar la gent dels seus barris. Divendres,dia 30 de juliol, a CineCiutat es projectarà Ovella, el treball coral dels alumnes d’últim any del grau de Cinema de l’ESCAC. Els directors d’aquest llarg, protagonitzat per Nao Albet, són Marc Puig Biel, Júlia Marcos Lázaro, Sergi Rubio González i la mallorquina Daria Molteni. Després, allà mateix, es podrà veure Los inocentes. La pel·lícula, que és el debut del director madrileny Guillermo Benet, inclou en el seu elenc l’actriu menorquina Olivia Delcán. 

Els curtmetratges

A banda dels llargmetratges, l’Atlàntida també ha programat una sessió de curtmetratges dedicada exclusivament als nous talents del panorama balear. Serà dimecres dia 28 de juliol al CineCiutat. Es veuran els treballs de Josep Alorda Roca, Luciano Scalzone i Miki Durán, tres creadors que comparteixen “complexitat, ambició i risc”, segons apunten els organitzadors del festival. 

Alorda Roca presentarà Primavera esvaïda, un curt ambientat a Santa Eugènia i protagonitzat per Sebastiana, una padrina que està malalta i que és l’única persona que queda de la seva generació. Scalzone presentarà Ruta, un audiovisual sobre el viatge que ha de fer un pare per recollir les cendres del seu fill a una altra ciutat. Finalment, Durán és l’autor d’Annie, una història de ciència-ficció l’elenc de la qual inclou intèrprets illencs com Aina Jagla i Marc Bonnín.

stats