Premis Ciutat de Palma
Cultura 20/01/2024

Miquel Serra, premi Bonet de Sant Pere de Música pel disc ‘Las Hayas Arce’

El disc 'Las Hayas Arce' va ser publicat per Foehn Records el passat mes d'abril

2 min
El músic Miquel Serra amb el premi Bonet de Sant Pere de Música pel disc Las Hayas Arce.

PalmaQuan el passat mes d’abril visitàrem Miquel Serra poc abans de la publicació del seu darrer disc, Las Hayas Arce, i l’escoltàrem amb ell, ni li passava pel cap que pogués rebre un reconeixement als premis Ciutat de Palma. De fet, no ho feia fins fa només uns dies, quan li varen comunicar que havia rebut aquest guardó, perquè no va ser ell qui l’hi va presentar. “És en Marc, de Foehn, de la discogràfica, qui es veu que com que cada any faig un disc, els hi presenta. I jo no en sabia res i no ho he sabut fins que hem guanyat!”, explicava el músic amb una mescla de satisfacció i incredulitat. S’ha de dir que si bé és la primera vegada que ell recull un dels premis Ciutat de Palma, el documental Els ulls s’aturen de créixer que ell protagonitzava, dirigit per Javier García Lerín, ja hi va ser premiat. El premi Bonet de Sant Pere de Música té una dotació de 6.000 euros.

Un premi a la projecció

Sobre per què ha guanyat justament aquest, ell mateix no ho té clar, ja que es tracta d’un disc “senzill, fet amb una energia normaleta, sense tantes expectatives” com el seu treball anterior. “Amb el temps he vist que jo funcion millor amb una música més recollida, que el públic ho espera més que no altres que són més obertes, i no importa donar-li moltes més voltes, tampoc”, relata. Amb tot, Miquel Serra considera que aquest és un reconeixement “a la projecció” del músic que no pas al treball en concret. “És molt agradable saber que ets un nom recurrent, qualcú que tenen al cap, i que enguany hagin considerat que m’havien de premiar”. 

Finalment, respecte de la decisió d’incorporar les modalitats en castellà a les convocatòries literàries dels premis, Serra, qui també ha publicat un llibre de relats, troba “molt lletja tota aquesta retirada de protecció al català i a tota una sèrie d’iniciatives que estaven ben orientades i donaven suport de manera clara el català”. “Ho trob trist, perillós i un contrasentit”, afegeix. 

stats