Arts escèniques
Cultura 10/01/2023

Miquel Àngel Raió, Marina Salas, Pau Coya i Aura Foguet competiran en el 9è Torneig de Dramatúrgia

L'actor Rodó Gener conduirà la gran final, que serà el 21 de gener al teatre Mar i Terra de Palma

ARA Balears
2 min
David Mataró guanya el VIII Torneig de Dramatúrgia.

PalmaMiquel Àngel Raió, Marina Salas, Aura Foguet i Pau Coya seran els protagonistes de la novena edició del Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears, que torna aquest gener al teatre Mar i Terra de Palma. La primera semifinal serà el 13 de gener i hi competiran Raió i Coya. En la segona, el duel serà entre Salas i Foguet el dia 14 del mateix mes. La gran final (dia 21) enfrontarà els guanyadors de les dues semifinals. Enguany, el presentador serà l'actor Rodo Gener.

Els intèrprets que enguany participen en el torneig són: Ann Perelló, Biel Duran, Vicenta n'Dongo, Lucía Sánchez, Mar Fiol, Lluís Marquès, Sergi Torrecilla, Ignasi Guasch, Aina Zuazaga, Jacob Torres, Dafnis Balduz, Carlos Lecha, Mercè Martínez i Gypsi Nello. Al llarg de la trajectòria del certamen, 84 actors i actrius de les Illes i de Catalunya han pujat a l'escenari del Mar i Terra.

Com és habitual, cada autor veurà com dos actors o actrius (dels quals no coneixerà la identitat fins hores abans del torneig) fan una lectura dramatitzada del seu text. Hauran disposat de dos mesos per escriure un text per a dos intèrprets d'uns quaranta minuts de durada i té les tres hores prèvies a l'enfrontament per assajar amb ells.

El públic, que no sap de qui són els textos, serà qui decideixi amb els seus vots allà mateix qui passa a la següent ronda. El guanyador del nombre màxim de vots del públic serà el campió o campiona del torneig. Fins ara, 32 dramaturgs i dramaturgues han passat pel torneig, i el darrer campió va ser David Mataró.

El Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears està organitzat per Produccions de Ferro en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma, i l'objectiu principal és promocionar i donar visibilitat als nous autors teatrals de les Balears en català.

stats