Equipaments
Cultura 23/02/2023

El Ministeri de Cultura invertirà dos milions d'euros en la remodelació de Can Sales

Les obres començaran el darrer trimestre de l’any i es completaran al llarg de 2024, i preveuen la renovació dels banys, els sostres, el sòl, la il·luminació i la millora de l'accessibilitat

2 min
Biblioteca Can Sales, que va ser antiga presó de dones durant el Franquisme.

PalmaEl Ministeri de Cultura invertirà dos milions d'euros a Can Sales: seran per fer una biblioteca més còmoda, més accessible, més lluminosa. Així ho han comentat aquest dijous la directora general del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esport, María José Gálvez, i la directora general de Cultura del Govern, Catalina Solivellas. Han anunciat, també, que els plecs de la licitació de les obres estan "a punt" de publicar-se, i que la previsió és que el procés de remodelació duri un any.

Aquestes obres inclouen la renovació de la climatització dels dipòsits del fons antic, la reparació de filtracions a la teulada i la remodelació integral de l'edifici, inaugurat el 2004 i sotmès a un ús intensiu per la seva condició de biblioteca de referència, segons apunta el Govern. Els usuaris habituals de Can Sales no s'han de preocupar, ja que durant tot aquest temps es mantindrà obert. Les obres començaran en el darrer trimestre de l’any i es completaran al llarg de 2024.

El projecte de remodelació de Can Sales, de titularitat estatal i gestió autonòmica, preveu la renovació dels banys, els sostres, el sòl, la il·luminació i la millora de l'accessibilitat, sempre seguint criteris de major eficiència energètica i sostenibilitat. Segons l'acord, el Govern assumirà el canvi del mobiliari.

El conjunt de la reforma, ha apuntat Gálvez, permetrà una "millor protecció del patrimoni bibliogràfic per a les generacions actuals, però també per a les futures". La visita a Palma de la directora general del Llibre i Foment de la Lectura s'emmarca en la celebració del Consell de Cooperació Bibliotecària, que es fa per primera vegada a les Illes Balears, a l'Arxiu del Regne de Mallorca.

Solivellas ha recordat el compromís del Ministeri amb els centres de les Illes Balears. Amb un pressupost total de 13 milions d'euros, equipaments com el Museu de Mallorca, el Museu de Muro i el MAEF en Dalt Vila iniciaran processos de millora i reforma. Les inversions ja estan planificades i en diferents fases d'execució.

stats