Cultura 08/04/2022

Els millors plans culturals per gaudir de la setmana

Teatre i música a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Mare de sucre, de Clàudia Cedó

‘Mare de sucre’

Clàudia Cedó

Mare de sucre explica la història d’una al·lota amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare i ha d’enfrontar-se amb la incomprensió de la seva comunitat. Cloe té vint-i-set anys, discapacitat intel·lectual i un desig dins les entranyes des de petita. La incomprensió de la seva família, la fundació on viu i la seva comunitat la duran a una lluita pels seus drets sense precedents, a una rebel·lió maldestra contra una situació injusta que li ha arrabassat el poder de decisió del seu propi cos. Aquesta obra, creada i dirigida per Clàudia Cedó, planteja moltes qüestions i reflexiona sobre el tracte que dona la societat a les persones amb diversitat funcional.

Teatre Principal de Palma. Dissabte, 9 d’abril, a les 20 h. Auditori de Manacor. Diumenge, 10 d’abril, a les 18 h. 18 euros. 

MÚSICA

Brams

‘Baula rere baula’

El grup Brams,  liderat per Francesc Ribera Titot i el productor i músic David Rosell, torna a l’escenari per fer un recorregut per tres dècades de música, història i compromís col·lectiu. Aquesta actuació tindrà convidats de luxe de tres generacions del panorama musical català. És un concert que forma part de la programació a les Illes Balears del Barnasants.

Auditori de Manacor (avinguda del Parc). Dissabte, 9 d’abril, a les 19 h. 15 euros.    

‘Stabat Mater de Pergolesi’

Cicle OCM 2022

Stabat Mater de Pergolesi és una de les obres sacres i vocals més importants i conegudes de la història de la música. Els encarregats de dur a terme aquest interpretació seran la jove soprano mallorquina Mercedes Darder i el contratenor Christian Borelli, que estaran sota la direcció del mestre canari Rafael Sánchez-Araña. Juntament amb aquesta obra mestra, completaran el programa dues obres de dos autors com Vivaldi i Locatelli, també propis del barroc italià i també d’un caràcter molt sentit en consonància amb els dies propers a la Pasqua.

Teatre Principal d’Inca (carrer del Teatre, 10). Dissabte, 9 d’abril, a les 20 h. A partir de 15 euros.   

Film Symphony Orchestra

‘Fènix’

Film Symphony Orchestra torna als escenaris amb la seva nova gira Fènix: un emocionant espectacle entorn de la millor música de cinema que representa el ressorgiment de la vida, de l’art i de la cultura. Es tracta d’un gran viatge musical a través de les bandes sonores més icòniques que el setè art ens ha deixat.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dissabte, 9 d’abril, a les 20.30 h. De 35 a 65 euros.   

Marina Rossell

‘300 crits’

La cantautora penedesenca Marina Rossell fa una nova revisió de cançons de la resistència i peces pròpies que varen sorgir de la necessitat de sobreviure a temps maleïts. Del repertori de la chanson després de l’ocupació nazi, Rossell adapta Sous le ciel de Paris (Charles Trenet), Avec le temps (Léo Ferré), J’attendrai i Je ne regrette rien (Édith Piaf), sense abandonar la seva part creativa més personal i íntima. Aquest concert forma part de la programació del festival Barnasants a les Illes Balears.

Auditori de Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Diumenge, 10 d’abril, a les 19 h. De 18 a 20 euros    

Maria Hein

‘Continent i contingut’

La cantautora mallorquina Maria Hein presenta a Menorca el seu àlbum de debut, Continent i contingut (Hidden Track, 2021). La cantant ha comptat amb l’ajuda de Ferran Palau per produir aquest treball, que va començar a agafar forma amb  Idò un cafè, un senzill que es va enregistrar i publicar l’agost del 2021 i que va despertar un gran interès en l’àmbit de les xarxes. Aquest concert també forma part de la programació del Barnasants  a les Illes Balears.

Local NouBar de Maó (carrer Nou, 1). Diumenge, 10 d’abril ,a les 19 h. El pagament es farà per mitjà de la taquilla Inversa.  

Moments a Cor

‘We Come Back!’

Moments a Cor torna amb més força que mai, acompanyat pel cantant de soul i gòspel Latonius Earl. Latonius ha compartit escenaris als EUA amb multitud d’artistes gòspel i amb llegendes com Sarah Vaughan i Al Jarreau. Intimitat i vulnerabilitat combinades amb un poder i una expressivitat indescriptibles: tot l’espectre d’emocions humanes parla amb una veracitat inesperada a través d’una veu i una persona excepcionals.

Teatre Principal de Maó (costa d’en Deià, 40). Diumenge, 10 d’abril a les 19.30 h. A partir de 15 euros. 

TEATRE

‘L’abraçada dels cucs’

Cactus Teatre

En Miquel, un professor de literatura amant de Larra que no suporta els seus alumnes, desperta en la mateixa habitació d’hospital que na Clara, una jove que ha oblidat com somriure. Tots dos detesten la seva vida i el món en general i, per això, volen sortir de l’hospital per acabar el que varen deixar a mig fer. Així comença L’abraçada dels cucs, una obra delirant dirigida per Sergio Caballero i interpretada per ell mateix i l’autora del text Paula Llorens que parla sense pudor del suïcidi. 

Teatre del Mar (Llucmajor, 90. Palma). Dissabte i diumenge, 9 i 10 d’abril, a les 20.30 i 19 h, respectivament. De 14 a 18 euros. 

‘Medea’

La Contrapiel

La Contrapiel presenta el seu segon espectacle multidisciplinari. El seu llenguatge neix del diàleg que s’elabora a partir de l’obra poètica Medea de Chantal Maillard. A l’escenari s’utilitza la imatge hologràfica projectada amb làsers d’alta velocitat que serveixen a l’escena com a espais escenogràfics i emocionals.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Divendres, 15 d’abril , a les 20 h. 18 euros.  

stats