Agenda cultural
Cultura 30/09/2022

Els millors plans culturals per gaudir els pròxims dies

Música, teatre i dansa a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Joana Serrat .

Joana Serrat

'Hardcore from the heart'

Hardcore from the heart (Loose Music) és un disc gravat a Texas i publicat l’any 2021. El títol beu de l’assaig de la sexòloga, performer i antiga estrella del porno Annie Sprinkle;el disc, però, les cançons, són de Joana Serrat, que ara el presentarà a Mallorca amb la seva banda, The Great Canyoners. El to del disc és obscur, i sembla que li canta a un final d’etapa. En aquest àlbum ha abraçat el folk més oníric i el rock d’arrels americanes. Potser per això va obtenir certa notorietat entre la crítica britànica. Les cançons posen a l’abast de l’oient una sonoritat realista, íntima de vegades i també molt intensa en altres ocasions. Serà un concert de sensacions i emocionant. Serà l’últim concert del cicle SonsDeNit.

Teatre Principal de Palma (c. de la Riera, 2). Dimarts, 4 d’octubre, a les 20 h. 20 euros.

TEATRE

‘Perla’

Fca. Vadell i Cia. Les Pinyes

Francesca Vadell Cubells i la companyia Les Pinyes –que són Marta Asamar García, Cèlia Castellano Algaba i Noèlia Fajardo Franch– s’ajunten per donar forma a Perla, una peça teatral que parla d’aquest objecte que les dones de Manacor han elaborat durant anys. Si bé ‘perla’ pot ser sinònim de glamur, de bonança i de turisme de masses, també és un artifici. La peça neix, segons la companyia, de la voluntat de recollir el testimoni de les diferents treballadores que han treballat en aquesta indústria, i resulta, finalment, una experiència viva entre públic i intèrprets plena d’humor, crítica i sensibilitat.

Teatre de Manacor (av. del Parc, s/n). Dissabte, 1 d’octubre, a les 19.30 hores. Diumenge, a les 19 h. Entrades a 8 euros.

‘La història del sastre’

Rafael Rodríguez

Félix García Durán era sastre i va ser empresonat en esclatar la Guerra Civil per pertànyer a la directiva del partit socialista de l’illa de La Palma. Amb text de Carlos De León i direcció de Rafael Rodríguez, l’obra conta una història de supervivència i conciliació, així com de la lluita de la seva dona i els seus vuit fills per continuar amb les seves vides després d’haver quedat sense res.

Teatre Principal de Palma (c. de la Riera, 2). Dissabte, 1 d’octubre, a les 20 h. 10 euros.

‘Petites tragèdies’

Iguana Teatre

Petites tragèdies és el nou projected’Iguana Teatre, amb una dramatúrgia feta amb textos d’Aleksandr Pushkin. Es tracta d’un cicle de quatre obres d’un acte cada una. Cada acció transcorre a l’Europa Occidental en diferents èpoques. S’estrena al Teatre del Mar en el marc de la programació de la FiraB; la versió en castellà s’estrenarà el mes de desembre.

Teatre del Mar (c. de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 1 d’octubre, a les 22 h. 10 euros.

‘Escalar un gegant’

Cultural-ment

S’estrena, en el marc de la Fira B!, l’obra guanyadora del Torneig de dramatúrgia de 2021:Escalar un gegant, de Bernat Molina. És una tragicomèdia sobre les llums i ombres de la relació entre un pare i un fill. Molina planteja un encontre inesperat entre un pare i un fill que han de conviure per primera vegada en molt de temps a causa d’una tempesta. S’entendran?

Teatre Principal de Palma (c. de Riera, 2). Diumenge, 2 d’octubre, a les 20 hores. 10 euros.

‘Tanatologia’

Xavier Uriz

Tanatologia és una producció del teatre Principal de Palma. Escrit per Xavier Uriz i dirigit per Carlota Ferrer, aquest muntatge teatral narra com en una societat més o menys pròxima els suïcidis se succeeixen fins a adquirir categoria de pandèmia. Per combatre-la, el Ministeri de Sanitat crea una divisió de psicotanatòlegs, experts a discriminar qui es pot suïcidar i qui no. I entorn d’això es crea tota una activitat i fins i tot una indústria mercantil: des de l’acompanyament als suïcides en les seves últimes hores fins a vídeos d’homenatge i cerimònies de comiat. Una obra sobre la mort, el suïcidi i l’amor. Ben aviat viatjarà fins al País Valencià.

Teatre Principal d’Inca (c. del Teatre, 10). Diumenge, 2 d’octubre, a les 20 hores. Entrades a 20 euros.

DANSA

‘La contínua’

Mariantònia Oliver

Mariantònia Oliver fa un viatge al passat amb la revisió de la peça que va estrenar l’any 2002, La contínua. L’espectacle que va presentar llavors va sortir “trist” i “contundent”, diu l’autora. El d’ara no és diferent, però s’ha construït amb elements d’abans que encara són vigents avui i amb les novetats (sensorials, emocionals) del present.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte, 1 d’octubre, a les 18.30 h. 10 euros.

MÚSICA

Guiem Soldevila

‘Metaphora’

El cantant menorquí presentarà el seu cinquè àlbum, Metaphora, fruit d’una resdiència que va fer al Principal de Maó l’any 2020. És el primer disc que fa íntegrament en anglès i amb la música electrònica com a fil conductor. L’acompanyen a l’escenari el músic Pau Cardona (violoncel) i Celiah Dandànima (dansa).

Auditori de Porreres (c. de l’Almoina, 69). Dissabte, 1 d’octubre, a les 20.30 h. Entrades a 10 euros.

Kaleidoscope i Rita Payés

Jazz

La formació que farà la sessió #18 d’Es Claustre. Seran Jesús Mañeru (percussió), Miguel Villar Pintxo (saxo tenor), Juan Pablo Balcazar (contrabaix) i Rita Payés (trombó i veu). El concert forma part del projecte Mapa de Vincles, que agermana, a través dels músics de jazz del local Robadors 23, Maó i el Raval de Barcelona (on es troba el local).

Es Claustre de Maó (c. del Claustre del Carme, 50). Diumenge, 2 d’octubre, a les 21 hores. Entrades:11 euros anticipada;14, a taquilla. 

stats