OBITUARI
Cultura 18/01/2012

Mor als 67 anys el crític literari Miguel García-Posada

Articulista del diari 'Abc' i d''El País', García-Posada va dedicar bona part dels seus esforços a l'estudi de l'obra de Federico García Lorca

Ara
1 min
Fotografia d'arxiu de Miguel García-Posada el 07/05/2008

BarcelonaEl crític literari i catedràtic Miguel García-Posada ha mort avui als 67 anys a l'hospital madrileny La Princesa, on feia uns quants mesos que estava ingressat, segons han informat fonts del familiar. García-Posada patia des de fa temps la malaltia de Parkinson, que es va veure agreujada en els últims mesos.

El catedràtic, poeta i crític literari, nascut l'any 1944, va formar part del jurat d'alguns dels premis literaris més reconeguts, com el Príncep de Astúries de les Lletres o el Premi Nacional de Poesia. Doctor en Filologia Hispànica, era conegut també pel seu estudi sobre l'obra de Federico García Lorca, que el va portar a publicar diversos llibres sobre el poeta granadí i a dedicar-li dècades d'investigació, amb títols com Federico García Lorca (1979) o Federico García Lorca: primer Romancero gitano (1988).

Catedràtic de literatura, va ser un dels crítics literaris de més prestigi a Espanya, així com articulista i editorialista del diari Abc, colaborador del Sábado Literario i del diari El País a la secció Opinión y Cultura. L'any 1989 va rebre el premi Luca de Tena pel seu assaig breu titulat La utilidad del idioma, aparegut al diari Abc un any abans, on va ser presentat sota el lema "Don Quijote".

stats