MÚSICA
Cultura 03/02/2011

La família de Michael Jackson podrà demandar la promotora AEG Live

Katherine Jackson, la mare del cantant, acusa l'empresa de ser la responsable de les decisions mèdiques preses pel doctor Conrad Murray

Redacció
2 min
Conrad Murray. REUTERS

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } La demanda presentada per la mare de Michael Jackson contra la promotora de concerts AEG Live per mort per negligència és procedent. Així ho va confirmar ahir una jutge del Tribunal Superior de Justícia de Los Angeles que, d'aquesta manera, dóna llum verda a la demanda interposada per Katherine Jackson i els tres fills del cantat. La família de Jackson acusa l'empresa de ser la responsable de les decisions mèdiques preses pel metge del cantant, Conrad Murray, finançat per AEG Live.

Murray, per la seva banda, és acusat d'homicidi involuntari per haver administrat una sobredosi del poderós anestèsic propofol, que el metge va administrar al cantant per ajudar-lo a dormir, junt amb altres sedants i analgèsics. Michael Jackson, de cinquanta anys d'edat, va morir el 25 de juny de 2009 mentre preparava una sèrie de 50 concerts a Londres.

La jutge Yvette Palazuelos, del Tribunal Superior de Justícia de Los Angeles, va denegar dimecres la moció presentada per AEG Live, filial del grup Anschutz Entertainment, per tancar el cas de Katherine Jackson contra l'empresa. Palazuelos, però, va manifestar que els advocats de la família hauran de presentar evidències de frau, imposició negligent d'aflicció emocional i conspiració civil. La jutge va explicar que tenia dubtes sobre la conspiració civil, perquè al judici no s'havien aportat detalls que demostressin que AEG i Murray tenien un acord per violar la llei en la prestació d'assistència mèdica a Jackson. "Si l'objectiu era portar-lo als assajos, jo no ho veig com un acte il·lícit o il·legal", va afegir.

L'advocat d'AEG, Marvin Putnam, va al·legar que era impossible que la companyia sabés amb antelació que les decisions mèdiques de Murray podrien conduir a la mort de Jackson. "No és previsible que Michael Jackson o qualsevol altra persona pugui morir a casa per culpa del propofol", va dir Putnam. Aquesta afirmació contradiu el que es va dir durant una de les audiències preliminars contra Murray, en què els testimonis van declarar que el propofol s'administra en intervencions quirúrgiques i no és recomanable per a ús domèstic. En aquell cas, el jutge va considerar que hi havia proves suficients per processar Murray, i va qüestionar per què el metge hauria fet servir aquest medicament per ajudar Michael Jackson a dormir.

Està previst que el judici per homicidi involuntari contra el doctor Murray, que s'enfronta a un màxim de quatre anys de presó, comenci el 28 de març, mentre que la propera audiència pel cas civil de Katherine Jakson està programada pel 22 de març.

stats