Cultura 28/10/2023

El Consell recula: Menorca tindrà la Fira del Llibre en Català

El conseller insular de Cultura ha cedit davant la negativa dels llibreters de participar a la fira

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre en Català a Ciutadella.

PalmaDesprés d'una llarga reunió entre el Consell de Menorca i les llibreries de l'illa, finalment Menorca recupera la Fira del Llibre en Català que havia centrat la polèmica a l'illa les darreres setmanes. Finalment, el Consell Insular ha anunciat aquest dissabte que es duran a terme dues fires: la primera serà la Fira del Llibre en Català, dia 25 de novembre, mentre que l'altra, que es durà a terme durant el mes de gener serà la Fira del Llibre de Menorca.

Cal recordar que la polèmica va començar fa dues setmanes quan el Consell de Menorca va decidir que la Fira del Llibre en Català que es fa anualment a Maó ja no seria 'en Català', amb el pretext que hi poguessin participar autors menorquins que escriuen en castellà. La mesura no va ser ben rebuda pels llibreters de l'illa, que van anunciar que no hi participarien.

Davant aquesta negativa, es va iniciar un procés de negociació entre les llibreries i el Consell de Mallorca, que ha acabat aquest dissabte quan el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports de Menorca, Joan Pons ha cedit a les peticions. Inicialment, varen arribar a l'acord de dur a terme les dues fires, però Pons va anunciar als llibreters que anunciaria la Fira del Llibre de Menorca com la fira que "no serà excloent", donant a entendre que l'altra sí que ho és. Davant aquest fet les llibreries varen tornar a plantar-se i varen assegurar que si no retirava aquesta afirmació de la nota de premsa, no participarien en les fires. Aquest dissabte, el Consell de Menorca ha anunciat les fires i, finalment, ha retirat aquest incís de la informació.

Així, la Fira del Llibre en Català de Menorca continuarà viva i mantindrà les arrels que l'han caracteritzada des de la seva creació.

stats