Cultura 03/10/2019

Menorca participa en les Jornades Europees de Patrimoni 'Art i oci' reivindicant els seus actius

La iniciativa consisteix en visites guiades, jornades de portes obertes i altres serveis en monuments i jaciments

Ivan Martín
2 min
La màxima institució menorquina ha donat a conèixer els actes que es desenvoluparan durant aquest mes.

MaóEl Departament de Patrimoni Històric del Consell de Menorca s’ha sumat un any més a les Jornades Europees de Patrimoni, l’activitat participativa més destacada en matèria de patrimoni cultural europeu. Es tracta d’una iniciativa que organitza des de l’any 1999 el Consell d’Europa, en col·laboració amb la Unió Europea. Són unes jornades de sensibilització del patrimoni cultural europeu, que enguany es desenvoluparan sobre la temàtica ‘Art i oci’. La idea és compartir amb diferents països els aspectes lúdics que ofereix el patrimoni i la capacitat de gaudir-ne.

Les Jornades Europees consisteixen en la programació de visites guiades, jornades de portes obertes i altres serveis complementaris en monuments, jaciments, llocs d’interès o altres espais com museus, amb vista a la promoció del gaudi públic i gratuït dels béns i valors que integren el patrimoni cultural arreu d’Europa. La primera activitat serà una visita dramatitzada, ‘L’Univers dels Déus’, dissabte 12 al Museu de Menorca. Aquesta activitat, dirigida principalment a un públic infantil, farà un recorregut per la sala sobre el món talaiòtic i inclourà una activitat dramatitzada.

Els més petits tornaran a convertir-se en el focus de les activitats previstes aquest mateix dia perquè al Museu Municipal de Ciutadella es farà el ‘Contacontes amb Històries’, que constarà d’una narració dramatitzada en primera persona de les vivències de la monologuista en temps dels romans, a càrrec de l’actriu Natàlia Bravo. El dia 19 es reprendran els actes amb l’espectacle de circ ‘Circ + Patrimoni’ al poblat talaiòtic de Trepucó, amb el col·lectiu Acirkaos. D’altra banda, l’arqueòleg Bruno Parés farà una conferència sobre els videojocs: ‘Videojocs i Patrimoni: Es pot aprendre història jugant?’. Finalment, dia 26 hi haurà visita dramatitzada al Museu de Menorca i dia 31, una visita guiada per l’exposició ‘Que la terra et sigui lleu: una història per la mort a Menorca’, al Museu de Ciutadella.

stats