Cultura 19/03/2019

Tret de sortida al Menorca Jazz de 2019, aquest divendres

Gonzalo Rubalcaba, Shai Maestro, Jorge Rossy i David Pastor són alguns dels artistes més destacats de la XXI edició del festival

E.n
1 min
Gonzalo Rubalcaba actuarà el 26 d'abril al Teatre Principal de Maó

PalmaEl Menorca Jazz Primavera arriba a la seva 21a edició amb un cartell de luxe. El festival donarà el tret de sortida aquest divendres 22 de març amb el concert de The Rhythm Treasures, una banda barcelonina de 'rhythm & blues', amb un repertori de temes de finals dels cinquanta i principis dels seixanta, amb joies desconegudes. Abans, a les 20 h, hi haurà la presentació oficial del festival a l'Espai Sant Josep de Ciutadella Antiga.

A la proposta d'enguany, entre els artistes més destacats, hi ha el pianista Gonzalo Rubalcaba, una de les figures més destacades el jazz afrocubà; l'israelià Shai Maestro, un dels pianistes més prometedors de la seva generació; el bateria barceloní Jorge Rossy, que ha acompanyat artistes prestigiosos com Joshua Redman i Brad Mehldau; i David Pastor, trompetista destacat de l'escena musical espanyola, nascut a València i amb una llarga trajectòria musical tant en solitari com en col·laboracions.

Els 'novíssims'

Una novetat d'aquesta edició ha estat la secció 'Els novíssims del jazz', que acull les actuacions dels músics més joves de les illes. “Actuaran alumnes de les escoles de música de Menorca que destaquen, i músics que han partit a estudiar a fora, on tenen la seva banda, i els invitam perquè puguin tocar al festival de referència”, detalla Bernat Casanovas, president de l'associació Al·ligàtors, que organitza el festival. Casanovas explica que dissenyen el festival "amb la mateixa il·lusió que el primer dia", i amb la intenció de portar sempre tant artistes locals, nacionals, com internacionals.

El festival acabarà el 25 de maig amb el 17è Vega Jazz: un pícnic al palmerar de Cala en Blanes de Ciutadella amb música en directe.

stats