Cultura 29/08/2019

Menorca acollirà el Seminari internacional de lluita contra el tràfic il·lícit de béns culturals

La venda d'aquests béns mou 60.000 milions de dòlars anuals arreu del món, un 10% dels quals correspon al tràfic il·legal

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaL'illa del Llatzeret de Maó serà la seu del segon Seminari internacional de lluita operativa contra el tràfic il·lícit de béns culturals, que es durà terme entre els dies 25 i 27 de setembre, en el marc de la candidatura Menorca Talaiòtica. La venda de béns culturals i patrimonials mou 60.000 milions de dòlars anuals arreu del món. La Unesco calcula que un 10% corresponen al tràfic il·legal.

Aquest esdeveniment aplegarà representants d'una gran quantitat de cossos policials i altres organitzacions d'arreu de les Illes, l'Estat i també d'altres països, amb l'objectiu d'assolir una millora en la coordinació i la cooperació institucional, tant en l'àmbit de l'Estat com internacional, en la investigació de delictes relacionats amb el patrimoni.

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha afirmat que "aquest seminari suposa, per una banda, posar en valor la candidatura Menorca Talaiòtica i, per l'altra, treballar en la preservació d'aquests béns culturals". Així mateix, ha ressaltat la col·laboració entre diferents institucions per fer-lo possible i ha insistit en el suport del Govern a la candidatura Menorca Talaiòtica, "a la qual la Conselleria aporta un pressupost de 300.000 euros".

Entre els convidats a assistir al seminari, s'hi troben representants de la Unesco, l'Europol, la Interpol, i d'organismes especialitzats en la tutela del patrimoni cultural de països com Itàlia, Holanda, Mèxic i el Perú. El primer Seminari internacional de lluita contra el tràfic il·lícit de béns culturals es va dur a terme el mes de desembre de 2014 a Sevilla.

stats