Cultura 24/11/2014

Melendi fa un James Blunt: "Em surt urticària cada vegada que escolto el meu primer disc"

L'asturià presenta el seu vuitè disc d'estudi, 'Un alumno más'

Europa Press
2 min

MadridL'asturià Melendi, en plena promoció del seu vuitè treball d'estudi, 'Un alumno más', ha afirmat que detesta el seu disc de debut, del qual va vendre 800.000 còpies i que el va llançar al capdamunt de les llistes. "Mires enrere i et preguntes com vas poder fer tal o qual cosa. Jo el meu primer disc no el puc ni escoltar, per com sona, per la veu i per tot. D'acord, tot el que té de dolent en execució, ho té de fresc i natural, però em surt una urticària cada vegada que ho escolto. Et prometo que no puc ", ha dit a Europa Press sobre el seu debut del 2003.

En aquesta línia –com va fer uns dies James Blunt, que va demanar perdó pel seu 'You're beautiful', tot i que després ho va desmentir a TV3–, Melendi assegura que es posa "dels nervis" quan ha de cantar 'Caminando por la vida' després d'haver-ho hagut de fer tantes vegades. "Això ens passa a tots amb les cançons que sempre demana la gent. Per això canvio molt les melodies i les harmonies, perquè al final t'avorreix".

Ramón Melendi (Oviedo, 1975) diu que 'Un alumno más' és un "disc especial, molt treballat, en el qual hi ha històries de tota mena" explicades per un "cantautor per a tots els públics", com ell mateix es defineix. "O com els agrada dir als 'indies', comercial, que és una crítica que mai entendré perquè qui fa un disc i el posa a la venda és per vendre'l", afegeix.

"Un fa el que li surt com li surt, i això és el veritablement bonic. Em critiquen perquè des que vaig deixar la rumba m'he tornat més comercial, però què hi ha més comercial que una rumba? Com de cruel seria jo amb el públic si seguís fent rumbes perquè sé que funcionen i és el que la gent és el que vol escoltar?", es pregunta. I afegeix que "la manera més bonica de viure la vida és tenir sempre reptes i saber que pots ser millor", i destaca que ell sempre vol avançar per una qüestió ben senzilla: "Quan m'avorreixo sóc perillós per a mi mateix".

El músic no dubta en afirmar que està en el "moment més bo" de la seva vida, ja que per a ell el triomf és "aconseguir que tot cobri sentit", "perquè pots estar venent un milió de discos i ser una persona absolutament infeliç. L'èxit no són els discos que vens, sinó tenir la capacitat de gaudir-ne", sentencia orgullós.

stats