Cinema
Cultura 20/07/2022

Els matins també poden ser de cinema

Dimarts i dijous, CineCiutat obrirà les portes per oferir projeccions durant el matí

ARA Balears
2 min
SCREEN BON DIA CAT

PALMACineCiutat, bon dia! és el programa que arranca a l'Escorxador aquest estiu extremadament calorós: dos matins a la setmana (dimarts i dijous) hi haurà les quatre sales en marxa amb pel·lícules d'estrena, pel·lícules en català o subtitulades al català, reposicions especials per al públic d’argent (majors de 65) i també per als més petits de la casa. Les sessions matutines arriben a CineCiutat. "La gent amb horari laboral de vespre també existeix!", reivindiquen des de l'entitat.

La proposta forma part de les estratègies de desenvolupament de públics. Serveix per oferir una alternativa "seca però refrescant durant les onades de calor que ens aguaiten", apunten.

Amb l'objectiu de normalitzar i ampliar l'ús de la llengua catalana en la cultura i l'oci, aquestes matinals oferiran, almenys, una projecció en versió original catalana o versió original subtitulada al català. "Recuperarem títols recents que, en la majoria dels casos, tindran en aquest programa la seva estrena balear en català i comptarem, a més a més, amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balear per a la seva difusió".

Les primeres pel·lícules que es proejctaran seran les oscaritzades Drive my car i La pitjor persona del món.

En col·laboració amb la comunitat d’argent, els majors de 65 anys, s'ha prensat un programa de títols que van des de les grans triomfadores en els Oscars, Goyas i principals festivals internacionals, fins als títols més estimats pel públic de CineCiutat, començant per les premiades Malmkrog i El triunfo. Els majors de 65 tindran un descompte extra a l'entrada, i pagaran només 4 euros.

El programa infantil CineCiutat Nins torna en un format especial. S'han seleccionant títols d'animació europeus, asiàtics i llatinoamericans. Inaugurarà les sessions la celebració del 25è aniversari del gran títol del Studio Ghibli i al·legat mediambiental, La princesa Mononoke.

stats