Cultura 20/12/2017

Mateu Morro presenta el llibre 'Aferrats a la terra. Història d'una societat pagesa'

L'historiador hi explica com era Santa Maria del Camí abans de la Guerra Civil

Ara Balears
1 min
Mateu Morro presenta el seu llibre 'Aferrats a la terra. Història d'una societat pagesa'

PalmaL'historiador i col·laborador de l'ARA Balears Mateu Morro va presentar ahir el seu nou llibre 'Aferrats a la terra. Història d'una societat pagesa' a Santa Maria del Camí, la població de què tracta l'obra. A l'acte hi van assistir l'historiador Antoni Mas Fornés i l'editor Lleonard Muntaner. Va acabar amb el parlament del batle, Nicolau Canyelles.

Segons que va dir Morro, al llibre "he volgut explicar com era Santa Maria abans de la Guerra Civil, però sense límits temporals estrictes, ni cap enrere ni cap endavant, per això hi trobareu una visió panoràmica i polièdrica de la Santa Maria, tradicional i en procés de canvi alhora, d’abans de l'economia turística".

També va afegir que "he evitat d’entrar en la història de la Guerra Civil que, tanmateix, al llarg del llibre es fa present i es veu que va tenir una importància transcendental. És una història que toca molts de caires del nostre passat, uns més profundament que els altres, amb la intenció d'estudiar la vida de la gent santamariera i conèixer els canvis que s'hi produïren. És una aportació d’història i de memòria de la història".

stats