AMIC-Ficcions
Cultura 08/05/2024

Andreu Moll García guanya el premi a la Millor Història de Menorca d’AMIC-Ficcions

El lliurament de premis s’ha celebrat a la Sala de Conferències del Museu de Menorca a Maó

ARA Balears
2 min
El lliurament de premis s’ha celebrat a la Sala de Conferències del Museu de Menorca a Maó on han assistit una trentena de persones

PalmaAndreu Moll García de l'IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Història de Menorca en la 16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions. Segons ha explicat l'associació, la història de Moll competirà ara amb els finalistes de la Millor Història d'Eivissa i la de Mallorca pel premi a la Millor Història de les Illes Balears, que s'entregarà el pròxim 16 de maig al Centre Cultural La Misericòrdia de Palma.

El jurat ha considerat que, el relat titulat “Crema'm, idò!”, mereixia la primera posició per una “narració ben elaborada on ens transmet la desesperança d'un personatge femení al segle XVIII on l'únic recurs que té per estimular la seva ment és la màgia. Un relat que ens fa pensar i apreciar la llibertat, escrit de forma excel·lent on fa lligar amb gran habilitat l’inici i el final”.

Pel que fa a la Segona Millor Història de Menorca, s’ha endut el guardó Elías Boussaboun Belhaj, sota el pseudònim Elías, de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, amb la història titulada “A sang freda” per “un relat inquietant en forma de novel·la negra policíaca que aconsegueix mantenir en tensió al lector fins al final de la història, portant-te durant tota l’aventura per camins desconcertants, on l’objectiu és clar, descobrir i venjar la mort del seu pare”, segons ha considerat el jurat. Finalment, s’ha entregat el premi a la Professora més motivadora de Menorca, que ha estat per Júlia Muñoz de La Salle d’Alaior.

Dades de participació AMIC-Ficcions 2024

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la setzena edició amb una participació de 4.973 alumnes registrats de 309 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.503), País Valencià (1.011), les Illes Balears (422) i Aragó (37).

De les més de 2.336 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 119 de Catalunya (187 joves), 44 del País Valencià (71 nois i noies), 34 de les Illes Balears (54 alumnes) i 3 grups d’Aragó (5 alumnes). Mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 35 docents finalistes dels següents territoris: 20 de Catalunya, 6 d’Illes Balears, 2 del País Valencià i 2 d’Aragó.

stats