Música
Cultura 31/08/2022

Mariona, Oques Grasses i Sopa de Cabra, principals reclams de l'Acústica

El festival de Figueres programa una trentena de concerts de l'1 al 4 de setembre

2 min
La cantant Mariona Escoda.

BarcelonaUna trentena de concerts, tots amb entrada gratuïta, escampats per diferents espais públics de Figueres de l'1 al 4 de setembre i el propòsit de recuperar les multituds prepandèmiques. Així es presenta la dinovena edició del Festival Acústica, amb un cartell que inclou noms com Oques Grasses, Sopa de Cabra i Mariona Escoda, la triomfadora d'Eufòria, que ha triat Figueres per fer el primer concert sense els companys del programa de TV3.

Per garantir la seguretat i evitar aglomeracions, l’Ajuntament de Figueres, els diferents cossos policials i el mateix festival han dissenyat un dispositiu per “blindar” sobretot els concerts a la Rambla, que tindrà un aforament màxim de 10.000 persones. De fet, la previsió de l’Ajuntament és que hi hagi pics de més de 19.500 assistents simultanis als escenaris de la Rambla, la plaça de Catalunya i la plaça de la Palmera divendres i dissabte. “Ens consta que hi haurà molta gent i els plans responen a la necessitat de complir les normatives de protecció civil, però també al fet que la gent que assisteixi al festival se senti segura”, diu l’alcaldessa de l’Alt Empordà, Agnès Lladó. També s’habilitarà un Punt Lila i s’ha reforçat el servei a l’Hospital de Figueres per atendre possibles agressions. “Hem fet un esforç important per prevenir agressions que puguin patir les dones. Hem de ser previsors”, afegeix Lladó.

Fins a 179 agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana i 50 de seguretat privada vigilaran els diferents escenaris i la circulació del públic entre els diferents espais. Entre els agents que participaran en el dispositiu hi haurà també la vintena de policies locals obligats a treballar fora d’horari pel decret municipal de situació d’emergència. El sindicat SIP-Fepol n’havia demanat la suspensió cautelar, però el jutjat ho ha desestimat.

L’Acústica comença aquest dijous amb els concerts a la plaça de Catalunya del grup empordanès Clima (21 h), La Ludwig Band culminant un estiu pletòric (22.30 h), Doctor Prats (0.30 h) i Aldo & Lia (2 h). La programació de divendres l’obrirà el grup de música familiar Xiula a les 19 h a la Rambla, per on després passaran Sopa de Cabra i Els Catarres. Aquest mateix escenari acollirà dissabte altres grups amb poder de convocatòria demostrat aquest estiu en festivals i festes majors com el duo mataroní de trap i reggaeton The Tyets, el grup osonenc Oques Grasses (que ho tenen tot venut per al final de gira al Palau Sant Jordi el 28 de gener de l’any que ve) i Joan Dausà, recuperat de l’ensurt que va patir en caure quan va llançar-se al públic en un concert a Sant Joan Despí a l’abril. A la mateixa Rambla, però diumenge a les 18 h, hi actuarà Marina Escoda.  

El descans de l'Eril

En els altres escenaris de l’Acústica hi haurà concerts especials com el d’El Petit de Cal Eril, que serà un dels últims del músic de Guissona abans de tancar la gira; el de Delafé y las Flores Azules, novament amb la cantant Helena Miquel implicada en el projecte, si més no en directe, i el de la rapera canària Ptazeta. També hi haurà concerts de Clara Peya, Maria Jaume, La Fúmiga i Habla de mí en Presente, entre d’altres. 

stats