Cultura 28/05/2018

Mariona Carulla encapçala l'única candidatura per presidir l'Orfeó Català

El 26 de juny se celebraran les eleccions al Palau de la Música

Efe
1 min
Mariona Carulla votant aquest vespre / MANOLO GARCIA

BarcelonaLa fins ara presidenta de la junta directiva de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, encapçala l'única candidatura que concorrerà a les pròximes eleccions de l'entitat, que se celebraran el dia 26 de juny.

En la candidatura, Àlex Robles concorre com a vicepresident primer, mentre que el compositor i director d'orquestra Antoni Ros-Marbà va de vicepresident segon; el secretari primer serà Joan Vallvé, i el secretari segon, Carlos Cuatrecasas. Com a tresorer hi ha Joan Planes; l'arxiver-bibliotecari serà Joaquim Borràs i en les vuit vocalies hi ha Emilio Álvarez, Assumpta Terrés, Glòria Renom, Jaume Ayats, Joan Manel Soler, Lluís Domènech, Àlex Honrubia i Maria del Mar Calvet.

La secretaria de l'entitat ha acceptat la candidatura, després que ahir es tanqués el termini perquè es presentessin totes les llistes que volguessin concórrer als comicis.

Un cop finalitzat el seu mandat, Carulla i la junta directiva van presentar la seva dimissió el dia 24 de maig en una assemblea general, en la qual es va acordar que qui exercirà de president interí fins que se celebrin les eleccions serà Joaquim Uriach.

Segons els estatuts de l'entitat, les eleccions es duran a terme mitjançant una jornada electoral el dia 26 de juny, que després anirà seguida d'una assemblea general, en què es farà públic l'escrutini dels vots i es produirà la proclamació, acceptació i presa de possessió del càrrec dels membres de la junta directiva escollida.

Les últimes eleccions de l'entitat es van celebrar el juliol del 2014 i llavors la candidatura encapçalada per Mariona Carulla, que concorria en solitari, després de retirar-se l'oponent encapçalada per Pau Duran, va rebre el suport de 482 socis, gairebé un 93% dels vots.

stats