Cultura 13/01/2020

Maria del Mar Bonet tanca la gira '50 anys als escenaris' a l'Auditòrium de Palma

La cantautora mallorquina ha assegurat que serà un concert de "memòria i celebració"

Ara Balears
2 min
Maria del Mar Bonet en una imatge d'arxiu

PalmaEl que el 2016 havia de ser un concert commemoratiu es va acabar convertint en una gira de tres anys, 50 anys als escenaris, a la qual Maria del Mar Bonet posarà el punt final aquest dimecres l'Auditòrium de Palma. Amb aquest projecte –que inclou també un documental–, la cantautora mallorquina ha interpretat algunes de les cançons més importants de la seva carrera a Catalunya, València, Cuba, Grècia, Itàlia, Tunísia, Egipte i les Balears.

Bonet ha presentat el concert aquest dilluns al matí a Xocolat (Palma), en una roda de premsa en què s'ha mostrat contenta de poder acabar aquesta gira "a casa". Segons ha informat Efe, la cantautora ha comentat que, juntament amb el seu equip, va decidir allargar la gira per poder incloure-hi tota la gent que ha treballat amb ella al llarg de la seva carrera. Perquè els seus 50 anys a sobre els escenaris són "un motiu de celebració", i ha avançat que després de l'actuació de dimecres no marxarà "de vacances", perquè ja té discos preparats.

En el concert, que començarà a les 21 h, es podran escoltar algunes de les cançons més conegudes de Bonet, qui cantarà acompanyada pels músics Antoni Cuenca, Antonio Sánchez i Borja Penalba, que són "molt importants" per a ella. Serà –ha assegurat– un concert "íntim,", un format amb què –confessa– se sent molt còmoda. Ha reconegut també que se sent a gust actuant amb un altre tipus d'acompanyament, com quan va sentir que "volava" en el concert que va fer juntament amb l'Orquestra Simfònica de les Balears.

"No és fàcil trobar un interlocutor que entengui la teva creativitat", ha assenyalat l'artista, qui ha defensat que amb les seves interpretacions sempre ha anat "contra corrent" i que durant la seva trajectòria ha après que "s'ha de fer el que un creu que ha de fer". Ha explicat que la seva carrera musical està marcada per les "cançons de festa", arrelades a la cultura mediterrània, i que aquest fet és resultat de les seves "decisions" i de "defensar sempre els seus principis".

La cantant ha subratllat que les seves cançons són fruit de la seva identificació amb la Mediterrània, ja sigui per les seves arrels, "que són els Països Catalans", o de regions d'altres ribes com el nord d'Àfrica, Grècia, Itàlia i Turquia. Per la seva banda, el mànager de Maria del Mar Bonet, Yanni Munujos, ha elogiat el repertori de l'artista per ser "molt atemporal, com també ho és la seva discografia". A més, ha destacat que l'Auditòrium, que enguany també compleix 50 anys d'activitat, és el millor lloc on es podria celebrar un aniversari "molt actual i amb visió de futur".

stats